nepravomoćno

Dobio četiri godine jer je pretukao baku na Novu godinu

Foto: Vedran Balen/VLM
Dobio četiri godine jer je pretukao baku na Novu godinu
07.05.2013.
u 19:22
Sudsko vijeće prihvatilo je navode optužnice po kojoj je Novak, nakon povratka s novogodišnje proslave, u obiteljskoj kući šakama i nogama istukao po glavi i tijelu svoju baku s namjerom da je ubije
Pogledaj originalni članak

Mislav Novak (30) iz Starog Slatinika nepravomoćno je na Županijskom sudu u Slavonskom Brodu osuđen na četiri godine zatvora zbog pokušaja ubojstva svoje bake Kate Novak (80). Određena mu je i mjera obveznog liječenja od alkoholizma. 

Sudsko vijeće predvođeno predsjednicom Marijom Balenović prihvatilo je navode optužnice po kojoj je Novak 1. siječnja ove godine, nakon povratka s novogodišnje proslave, u obiteljskoj kući šakama i nogama istukao po glavi i tijelu svoju baku s namjerom da je ubije.

– Mislave, nemoj! Ubit ćeš me! – uzalud je vikala Kata Novak. Njezino zapomaganje čula je njezina sestra Jelka Odri, koja je požurila u sobu. Teško ozlijeđena starica preživjela je samo zahvaljujući pravodobnoj liječničkoj intervenciji. Novak je u sudnici zaplakao, a u kaznu će mu biti uračunato i vrijeme provedeno u istražnom zatvoru od 22. siječnja.

Točan motiv kaznenog djela nije do kraja razjašnjen, no na Novakovu brutalnost u premlaćivanju starice velikim su dijelom, uz njegovu alkoholiziranost, utjecali i narušeni obiteljski odnosi. Izrečena kazna manja je od minimalne propisane za ovo kazneno djelo od 10 godina jer je optuženi priznao krivnju i pokajao se, a prilikom izvršenja nedjela bio je smanjeno uračunljiv zbog utjecaja alkohola (2,5 promila). Pretučena je baka u međuvremenu preminula, ali medicinski vještak utvrdio je kako njezina smrt nije povezana s nanesenim ozljedama.

>>Dali su mi četiri i pol godine, a branio sam goli život

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.