ne želi lagumdžiju

Dodik: Nije pitanje postoji li BiH već kako osigurati mirni razlaz

Foto: Dejan Moconja/VLM
Dodik: Nije pitanje postoji li BiH već kako osigurati mirni razlaz
01.09.2012.
u 14:20
Savjet ministara BiH teško funkcionira, parlament je nesposoban odlučivati i ne poštuje se Daytonski sporazum, kaže Dodik.
Pogledaj originalni članak

- Više nije pitanje postoji li BiH, već je pitanje kako osigurati miran razlaz. To je jedino i suštinsko pitanje ako netko želi biti racionalan. U suprotnom, možemo se ovako mrcvariti godinama i desetljećima. Ovo je mučenje. Činjenica je da smo mi ovdje žrtve nekih centara moći koji pokušavaju dokazati nedokazivo - da se BiH može održati, što je nemoguće - rekao je predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik novinarima u Bijeljini te dodao:

- Savjet ministara BiH teško funkcionira, parlament je nesposoban odlučivati, ne poštuje se Daytonski sporazum, nema volje za prihvaćanje njegove realnosti i ovaj međunarodni ugovor krši se posljednjih 15 godina na principu navodnog jačanja BiH.

Dodao je kako očekuje \"prekomponiranje\" vlasti u BiH, ponovivši da iz vlasti mora otići ministar vanjskih poslova i lider SDP-a Zlatko Lagumdžija koji je, tvrdi Dodik, prekršio Ustav, prenosi agencija Tanjug.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 34

OB
-obrisani-
14:54 01.09.2012.

razlaz mislim da znaju kako ide...

OB
-obrisani-
14:57 01.09.2012.

pici mile dok ima disela...

BO
bomba
23:34 01.09.2012.

Odavno govorim da BiH ima tri rješenja. 1. Da se dogovore sve tri konstutivne strane o uređenju države prihvatljivo za sve strane u dogovoru. Vidimo to im ne ide od ruke. 2. Da se dogovore o mirnom razlazu. 3. Pošto se nisu u stanju ništa dogovoriti onda ide raspad uz upotrebu oružja. Dodik govori a svo kao nojevi zabijaju glavu u pijesak i prave se ludi proglašavajući Dodika ludim. On vidi kuda ide BiH pa njegove riječi imaju argumente i sam pokušava reći kako će gledati da se to dogodi mirnim putem ili opcija pod rednim brojem 2 gore navedena. Ako netko misli da sam i ja prolupao kao Dodik neka kaže 4. opciju za rješenje BH problema.