Rat riječima

Dodikov bliski suradnik optužio Silajdžića da je fašist

Foto: arhiva vl
Dodikov bliski suradnik optužio Silajdžića da je fašist
24.03.2010.
u 20:00
Krajnji je cilj Silajdžićeve politike protjerivanje Srba iz BiH i njihovo svođenje na Tuđmanovu formulu od tri posto, izjavio je Vasić, glavni tajnik Dodikove Stranke nezavisnih socijaldemokrata.
Pogledaj originalni članak

Bliski suradnik predsjednika vlade Republike Srpske Milorada Dodika Rajko Vasić optužio je predsjedatelja predsjedništva Bosne i Hercegovine Harisa Silajdžića za provedbu "fašističke politike" opisavši ga i kao sljednika "Tuđmanove politike prema Srbima".

- Krajnji je cilj Silajdžićeve politike protjerivanje Srba iz BiH i njihovo svođenje na Tuđmanovu formulu od tri posto - navodi se u pisanoj izjavi što ju je Vasić, glavni tajnik Dodikove Stranke nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), dostavio medijima.

Ta je izjava reagiranje na Silajdžićevu tvrdnju kako "oni kojima se BiH ne sviđa iz nje mogu ići, no ništa iz nje ne mogu uzeti". Silajdžić je to kazao u utorak komentirajući raniju izjavu Milorada Dodika da je u BiH došlo vrijeme za razgovore o "mirnom razdruživanju".

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

OB
-obrisani-
12:15 25.03.2010.

E jeste se dovezali nas bosanaca, sa god ba uradimo, vama nevalja!

VO
Vorosmart
00:02 25.03.2010.

Ne znam što je to Miletovom potrčku nejasno? Da se nije zaratilo,Srbi u RH su mogli imati autonomiju,pošto je Badinter rekao svoje.Mogli su živjeti kao što žive u Sloveniji,ali nisu htjeli.Država nije brak pa da se dijeli imovina.I tako su otišli gdje im je bolje. Ne znam da li je sa pravne strane Bosna djeljiva,ali ako nije Silajdžić je dobro zborio.

OB
-obrisani-
23:51 24.03.2010.

walter. ??????????????