Kolumna

Dok EU političari brinu svoje piarovske i privatne brige, Europa i dalje tone u rat

Foto: Reuters/PIXSELL
Dok EU političari brinu svoje piarovske i privatne brige, Europa i dalje tone u rat
20.02.2023.
u 08:26
Zašto više nitko ne govori o miru? Zašto se nitko ne nudi za posredovanje u sukobu koji još nije prerastao u treći svjetski rat? Zašto mediji više pažnje posvećuju tajnovitim balončićima koji su počeli plutati nebom

Ovaj sadržaj je dostupan samo za Premium korisnike Večernjeg lista.

Pretplatite se na sadžaj s potpisom.

Mjesečni pristup - 39 kn/mj

Pristup Večernji Premium sadržaju do otkazivanja, mjesečna naplata

  • Prvi mjesec 9 kuna (samo za nove korisnike)
Ključne riječi


Komentari 4

ST
sttipe
17:41 25.02.2023.

Pa nije zapad ulaga ovolika "sredstva", da tamo zametne rat, da bi sad priča o miru??? Slaveni se međusobno istrebljuju, i dug za oružje stalno raste!!! San svakog eugeničara!!!

DU
Deleted user
09:23 20.02.2023.

Biden treba posjetiti Varšavu. Svi čekaju na povjesni govor. Povjesna zadaća NATO bloka bi se mogla konačno ostvariti. Pitanje na koje nitko, za sada, ne može odgovoriti: Da li nas oni koji odlučuju ne vode u rat u kojem neće biti važan pobjednik.

DU
Deleted user
09:06 20.02.2023.

Dok god SAD i GB budu vodili vanjsku politiku Ukrajine u potpunom obujmu, neće se ukazati prilika za sjesti i dogovoriti nešto konkretno. I nakon tog potencijalnog dogovora strasti na terenu se neće odmah smiriti, jer je mržnja tolika da se dva naroda više očima i na veću udaljenost ne mogu gledati. Stradanja i razaranja su tolika da svaka "pobjeda" neke od zaraćenih strana znači zapravo Pirovu pobjedu. Gradovi i sela ne mogu se više obnoviti, mogu se samo izgraditi ponovo i to ako ima volje, želje, novca i živaca. U tom kontekstu trebalo bi inicirati pod svaku cijenu zaustavljanje ovog besmislenog rata. Ukrajina ima sve manje vremena, rat iscrpljivanjem nije na njezinoj strani.