PREPIRKA NA FACEBOOKU

Doktor spočitao inflaciju, Baradić (HDZ): Nisam ti ja pacijent koji ti daje kuvertu

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Zagreb: Sabor raspravlja o izmjenama Zakona o državnim maticama
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Zagreb: Sabor raspravlja o Prijedlogu državnog proračuna RH za 2024. godinu
03.04.2024.
u 14:05
Baradić je u Sabor ušla kao zamjena Božidaru Kalmeti. Frančišković nije politički aktivan i razmišlja o tužbi
Pogledaj originalni članak

Je li saborska zastupnica HDZ-a Nikolina Baradić optužila zadarskog liječnika dr. Ivicu Frančiškovića za primanje mita? Naime, zadarski list je prije brisanja posta saborske zastupnice imao uvid u javnu korespondenciju Baradić i Franciškovića i teške optužbe. Rasprava na privatnom profilu saborske zastupnice koja je prije odlaska u saborske klupe radila kao medicinska sestra u OB Zadar, započela je kada se ona pohvalila rastom prosječne neto plaće u Hrvatskoj - navodi Zadarski list.

– Na kraju mandata SDP-a 2016. godine iznosila je 749 eura, a danas kad je HDZ na vlasti iznosi 1239 eura, napisala je Nikolina Baradić na što joj je bivši kolega iz OB-a Zadar poručio “da dezinformacije i poluinformacije zadrži za sebe jer je inflacija u mandatu SDP-a iznosila – 1,6 posto, a od 2016. do lani 29 posto.”

VEZANI ČLANCI: 

– Ne tebe ću pitati što ću objaviti. Nisam ti ja pacijent koji ti daje kuvertu jer ga drugačije ne želiš operirati pa da mi možeš pričati bajke, odgovorila je Franciškoviću, koji uzvraća: “Nek’ si ti meni sad rekla. I vi ste kao ‘spremni na sve izazove'”.

– Spremni smo na sve, a pogotovo na lažne moraliste koji nas prozivaju za nepotizam, a sami su u njemu, odgovorila je Baradić, koja je nedugo zatim obrisala objavu s Facebooka - navodi Zadarski list korespondenciju liječnika i saborske zastupnice koja je u Sabor ušla kao zamjena na listi Božidaru Kalmeti. Francišković, nije politički angažiran, a kako navodi Zadarski list takve optužbe odbacuje i razmatra mogućnost tužbe, dok za isti list Nikolina Baradić naglašava da je riječ o raspravi na privatnom profilu. Večernji list uputio je zahtjev za komentarom zadarskoj općoj bolnici.

Bolnica: Protiv doktora nije podnesena niti jedna prijava 

Iz zadarske bolnice na upit za ovaj slučaj su nam odgovorili: - Nikolina Baradić, zaposlenica je Opće bolnice Zadar te je njen radni odnos za vrijeme trajanja mandata u mirovanju.  Privatnu prepisku između zaposlenika Opće bolnice Zadar kao niti među trećim osobama nismo u mogućnosti komentirati. Protiv dr. Ivice Franciškovića nije podnesena niti jedna prijava. Opća bolnica Zadar ukoliko se podnese prijava postupa sukladno internim procedurama.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

AN
antonelić
22:27 03.04.2024.

tko može mijenjati lopinu u saboru ? samo lopina !

Avatar barba_arba
barba_arba
15:11 04.04.2024.

Ovo je komunikacija saborske zastupnice i doktora medicine: „ Ne tebe ću pitati što ću objaviti. Nisam ti ja pacijent koji ti daje kuvertu jer ga drugačije ne želiš operirati pa da mi možeš pričati bajke, odgovorila je Franciškoviću, koji uzvraća: “Nek’ si ti meni sad rekla. I vi ste kao ‘spremni na sve izazove'”.