OGLASIO SE I NAPADNUTI

Domovinski pokret za napad na brata ministra okrivio i medije? 'Ne smijemo zaboraviti na neviđenu hajku'

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Zagreb: Na konferenciji za medije ministra demografije i useljeništva Ivana Šipića predstavljen smjer demografskih mjera te savjetnici
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Ivan Šipić
11.10.2024.
u 13:56
Pozivamo sve one koji su cijelo vrijeme huškali i podgrijavali atmosferu linča prema ministru da jasno i glasno osude ovaj napad, kažu u DP-u
Pogledaj originalni članak

Domovinski pokret reagirao je na napad na Zvonimira Šipića, brata ministra demografije i useljeništva Ivana Šipića. Kazali su kako osuđuju napad, ali i da se posljednjih tjedana provodila hajka na ministra Šipića.  – Obitelj Šipić te sam ministar Ivan Šipić duboko su potreseni ovim događajem. Ne smijemo zaboraviti da se u posljednja dva tjedna provodila neviđena medijska hajka na ministra Ivana Šipića tijekom koje su se u medijski prostor plasirale brojne neutemeljene optužbe i ružne izjave koje su, nažalost, otvorile prostor za ovakve nesretne događaje.

Otvaranje prostora za mržnju i napade na obitelj ministra Domovinskom pokretu apsolutno je neprihvatljivo. Pozivamo sve one koji su cijelo vrijeme huškali i podgrijavali atmosferu linča prema ministru da jasno i glasno osude ovaj napad. Ovim putem pitamo ih i – koji je vaš udio u svemu tome? Jesu li vaša retorika i neutemeljene optužbe pridonijele ovom strašnom činu? Domovinski pokret očekuje brzu i učinkovitu reakciju nadležnih institucija kako bi se pravda zadovoljila, a Zvonimiru Šipiću, koji je dao neizmjeran doprinos u Domovinskom ratu, želimo brz oporavak – kažu u Domovinskom pokretu. 

Podsjetimo, brat ministra napadnut je jučer ujutro ispred ambulante u Trilju. Jedan muškarac ga je porezao nožem te je lakše ozlijeđen. - Ma nema vam to sve veze, ni sa mnom ni s bratom. Jednostavno se radi o budali koja je očito psihički poremećena, a jučer je bilo jako jugo i eto incidenta - rekao je Zvonimir Šipić za Slobodnu Dalmaciju.

Policija je u međuvremenu potvrdila kako se napadač nalazi u pritvoru.

- Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 49-godišnjim muškarcem za kojeg je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je jučer na području Trilja na štetu 54-godišnjaka ostvario obilježja kaznenog djela Teška tjelesna ozljeda u pokušaju. Oštećeni 54-godišanjak je u događaju lakše ozlijeđen. Uz kaznenu prijavu 49-godišnjak predan je pritvorskom nadzoniku - poručuje policija.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

ZA
zagabria4
14:19 11.10.2024.

Vladajuća klika je potčinila sve, sada bi htjeli imedije.

Avatar IvanR
IvanR
14:25 11.10.2024.

Kada se okrenuo AP i kliki, potpisao je presudu za kraj.

Avatar IvanR
IvanR
14:27 11.10.2024.

Zar je itko sumnjao za koga glasaš?