Desničarski strateg

Trump napao donedavnog bliskog suradnika: 'Izgubio je razum'

Foto: Reuters/PIXSELL
Steve Bannon
Foto: Reuters/PIXSELL
Steve Bannon
Foto: Reuters/PIXSELL
Steve Bannon
Foto: Reuters/PIXSELL
Steve Bannon
Foto: Reuters/PIXSELL
Steve Bannon
03.01.2018.
u 21:10
"Steve Bannon nema ništa sa mnom niti s mojim predsjedništvom. Kada je dobio otkaz nije samo izgubio posao nego i razum", rekao je Trump
Pogledaj originalni članak

Američki predsjednik Donald Trump izjavio je u srijedu da je njegov negdašnji bliski suradnik u kampanji i bivši glavni strateg Bijele kuće Steve Bannon "izgubio razum" nakon što je taj ultradesničar kritizirao predsjednikova sina i zeta zbog "izdajničkog" sastanka s Rusima.

"Steve Bannon nema ništa sa mnom niti s mojim predsjedništvom. Kada je dobio otkaz nije samo izgubio posao nego i razum", rekao je Trump.

Trump je kazao da Bannon nije zaslužan za njegovu pobjedu na predsjedničkim izborima 2016. i da je kriv za gubitak senatorskog mjesta u Alabami koje su republikanci imali više od 30 godina.

"Steve se pravi da je u ratu s medijima koje naziva oporbenom strankom, a provodio je vrijeme u Bijeloj kući puštajući lažne informacije u medije kako bi se pokazao važnijim nego što je bio. To je jedina stvar koju dobru radi", dodao je američki predsjednik.

Bannon je nazvao je sastanak Trumpovog sina i glavnih dužnosnika iz kampanje sa skupinom Rusa u lipnju 2016. "izdajničkim" i "nedomoljubnim", pokazuju ulomci iz nove knjige koje je u srijedu dobio na uvid Reuters.

Bannon je ostao zaprepašten susretom u Trump Toweru u New Yorku na kojem je ruski odvjetnik navodno ponudio inkriminirajuće informacije o predsjedničkoj kandidatkinji demokrata Hillary Clinton, stoji u knjizi "Fire and Fury: Inside the Trump White House" ("Vatra i bijes: unutar Trumpove Bijele kuće"), autora Michaela Wolffa.

Wolff, inače novinar Hollywood Reportera, knjigu je napisao na temelju više od 200 razgovora s predsjednikom, njegovim najbližim suradnicima i članovima administracije.

Na susretu koji je organizirao Trumpov sin Donald Jr. sudjelovao je i predsjednikov zet Jared Kushner, kao i tadašnji šef kampanje Paul Manafort. Taj je sastanak postao tema savezne istrage o potencijalnoj uroti Trumpa i Rusije na izborima, što američki predsjednik odbacuje.

"Trojica istaknutih dužnosnika kampanje smatrali su da je dobra ideja susresti se sa stranom vladom unutar Trump Towera, u konferencijskoj sali na 25. katu, bez odvjetnika. Nije bilo odvjetnika", rekao je Bannon u toj knjizi.

"Čak i ako ne mislite da je to izdaja, nepatriotski čin ili grozno sr..e, a ja mislim da je sve to, svejedno bi odmah trebali pozvati FBI", istaknuo je Bannon.

Bannon je postao Trumpov šef kampanje u mjesecima uoči izbora u studenom 2016., nakon susreta u Trump Toweru, a nakon izborne pobjede je postao glavni strateg Bijele kuće tijekom turbulentnih prvih osam mjeseci predsjedništva.

Trump mu je uručio otkaz u kolovozu, uklonivši tog krajnje desnog arhitekta svoje pobjede i glavnog poticatelja nacionalističkih i antiglobalizacijskih aspekata njegove politike.

Pogledajte fotografije koje su nas nasmijale, ali i šokirale - Najveći hit dolazi iz središta Zagreba!:

Mnoge šokantne ili smiješne fotografije objavljene na društvenim mrežama u kratkom roku postanu viralne zahvaljujući brojnim lajkovima i komentarima. Upravo neke od tih mi vam donosimo u našem pregledu.
Foto: Facebook/Dnevna doza prosječnog Dalmatinca
Foto: Facebook/Dnevna doza prosječnog Dalmatinca
Foto: Facebook/Dnevna doza prosječnog Dalmatinca
Pismo
Foto: Čitatelj
Registracija
Foto: čitatelj večernjeg lista Karlo Luka
policija
Foto: Facebook
Fotografija udarenog automobila
Foto: Facebook
Poruka na fejsu
Foto: Facebook
parkiranje
Foto: Facebook/Vatrogasci - Oni su naši heroji
vatrogasci
Foto: Facebook
poruka
Foto: Michel Klooster
vjenčanje
Foto: Faceebook
Fejs fotka 2
Foto: Facebook
Kayla Marlowe, bong
Foto: Reddit
beba s bijelom kosom
Foto: Asia Wire
Parichat Chatsri
Poruke
Poruke
Poruke
Foto: Imgur
nudist
Foto: Facebook
Charisha Raylee Gobin
Foto: Twitter
Selfie
Foto: Screenshot
Slika ultrazvuka
Foto: Twitter
Remy Altuna
Foto: Snapchat
tetovaža
Foto: Facebook
Molly Lensing
Foto: Facebook
Alex McDaniel
Foto: Twitter
Georgine Jarvis
Foto: Monica Carvalho
Mladenka Danielly Katsue

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

MX
Mister X
22:16 03.01.2018.

Trumpek je u pravu ovaj puta ... Bez dokaza mjesecima optuživati napadati Predsjednika i cijelu mu familiju provocirati je sigurno da nije normalan.. Da imaju dokaz već bi ga skinuli bez problema ... Kako smo mi našega Dr. Sanadera sredili jer nije htio pristati na Arbitražu sa Slovenijom , pa su ga """sredili sa svjedocima""" Da se Kosorica može ljubiti sa Pahorima i pristati na na sve ucijene i na Arbitražu = ( Poklon mora i kopna smo da idemo što prije u EU ! ) A Dr, Sanader eto pasivni lopov svi smo krali, krali i sve njemu dali a on nama 5 milijuna eura koje sud izgleda poklonio za iskrenost svjedočenja - nije dao kao mito to je protu zakonito................

Avatar Behemot
Behemot
03:30 05.01.2018.

Trump je otpilio i sve svoje volontere. Mislili ljudi da će nešto dobiti kada on postane predsjednik, a on njima, krivo ste shvatili, nebitni ste, samo sam ja bitan, a sada više ne smetajte predsjedniku :P

Avatar lola lola
lola lola
10:18 04.01.2018.

Da da, kada mu je bio koristan u kampanji onda je bio dobar. Sad valjda i on vidi da si je izabrao ludjaka za savjetnika. Eto godina je prosla i svi su izvisili! A gdje je nestalo ono Trumpovo "izabrao sam najbolje ljude".