Odvjetnik kluba:

'DORH je podnio optužnicu protiv bivšeg tajnika HNK Vukovar 1991.'

Foto: Branimir Bradarić
'DORH je podnio optužnicu protiv bivšeg tajnika HNK Vukovar 1991.'
07.01.2015.
u 19:15
– U ovih nekoliko mjeseci sanirali smo financijsku situaciju tako da HNK Vukovar 1991. danas nikome nije dužan ni kune, rekao je Dimić.
Pogledaj originalni članak

Na današnjoj izvanrednoj konferenciji za novinare Darko Dimić (na fotografiji), predsjednik Izvršnog odbora HNK Vukovar 1991., a koji se natječe u 3 HNL istok, rekao je kako je preuzimanjem dužnosti na izvanrednoj skupštini kluba, početkom srpnja, zatekao puno gore stanje nego što je očekivao i samo nekoliko stotina kuna u klupskoj blagajni.

– U ovih nekoliko mjeseci sanirali smo financijsku situaciju tako da HNK Vukovar 1991. danas nikome nije dužan niti kune. Međutim, posljedice prijašnje nesposobne i neodgovorne uprave osjetit će se ne samo u 2015. godini nego i dulje, rekao je Dimić.

Konferenciji za novinare nazočio je i klupski odvjetnik Marko Cvrković koji je rekao kako je pregledom klupskih knjiga utvrđena šteta klubu viša od 120.000 kuna.

– Nakon naše prijave DORH je podigao optužnicu protiv bivšeg tajnika HNK Vukovar 1991. Marka Vincetića zbog kaznenog djela protiv službene dužnosti – zlouporabe položaja i ovlasti. Vincetić je novac trošio nenamjenski za osobne potrebe, a trošen je u kontinuitetu od godinu dana, odnosno, od sredine 2013. do prve polovice 2014. godine. Vincetić je izravno odgovoran za nenamjensko trošenje sredstava, a s obzirom na to da se novac izvlačio jedan dulji period, odgovornima smatramo i bivšu upravu kluba, direktora Tomislava Čorka i predsjednika kluba Željka Sabu – rekao je Cvrković.

Dodao je i kako je Županijski sud u Vukovaru potvrdio optužnicu te da se uskoro može očekivati i početak sudskog procesa. Prozvani direktor kluba Tomislav Ćorak kaže kako je tvrdnja da je i on, kao jedan od čelnika kluba, odgovoran za izvlačenje novca, netočna, deplasirana i usmjerena isključivo da našteti njegovu ugledu i časti budući da je sve svoje obveze u HNK Vukovar 1991., kao direktor društva, obavljao savjesno i pošteno.

– Podsjećam kako je Nadzorni odbor HNK Vukovar 1991 početkom travnja 2014. godine, odnosno odmah nakon što je uočio nepravilnosti u obavljanju posla za koje je isključivo odgovoran tajnik kluba, podnio izvješće Izvršnom odboru kluba te da je tajnik kluba Marko Vincetić pred članovima Izvršnog odbora priznao svoje propuste u radu i direktnu odgovornost za počinjenu štetu. IO je odmah nakon toga reagirao i slučaj prijavio nadležnim institucijama, a rezultat te prijave je podizanje optužnice, odnosno započinjanje kaznenog postupka protiv Vincetića. Ne smatram se ni na koji način odgovornim za štetu koju je očigledno nesavjesnim radom počinio bivši tajnik kluba Marko Vincetić, a što tek treba biti utvrđeno u kaznenom postupku, te objavljenu informaciju smatram uvredljivom i zlonamjernom – rekao je Čorak.

HNK Vukovar 1991. osnovan je u srpnju 2012. godine nakon što je nekoliko mjeseci prije HNK Vukovar 91 zbog dugovanja od nekoliko stotina tisuća kuna ugašen. HNK Vukovar 1991. natjecanje je započeo te jeseni u Međužupanijskoj ligi Vinkovci – Osijek, a već dvije godine igra u 3. HNL. Prvi dio prvenstva momčad je završila na petom mjestu. Dimić za proljeće najavljuje davanje više mogućnosti za igru domaćim mladim igračima, s tim da je cilj ostvariti što viši plasman na kraju prvenstva.

>>S radom započela službena internetska stranica HNK Vukovar 1991.

>>HNK Vukovar 91 otišao u povijest

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 13

DO
domovu
12:52 08.01.2015.

emlisalis preporučam ti pjesmu " Skeleđijo prevezi me preko" naravno preko Dunava.

JA
james49
17:15 07.01.2015.

Opet crveni kmeru podmeću pravednicima. Kad će biti kraj tome?

CI
cibalijus
09:09 08.01.2015.

sigurno nije član HDZea