milanka opačić

'Dosta je toga da žene i djeca moraju iz doma, a ne zlostavljači'

Foto: 'Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
'Dosta je toga da žene i djeca moraju iz doma, a ne zlostavljači'
14.02.2013.
u 17:39
Inzistiram na tome da se počne provoditi zakon o sprečavanju nasilja u obiteljima koji ima jednu odredbu, a koja je izuzetno važna, a to je da nasilnik ide van iz obitelji, kazala je Opačić
Pogledaj originalni članak

Milanka Opačić, potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih, u četvrtak je nazočila prijemu za novorođene bebe u Požegi te na proslavi Valentinova za bračne parove koji imaju više od 50 godina bračnog staža. Ovom prigodom u rad je puštena vertikalna podizna platforma, odnosno lift za potrebe osoba s invaliditetom i smanjene pokretljivosti.

– U ovoj zgradi koja kroz četiri stoljeća služi za potrebe gradskog magistrata nije bilo jednostavno, ni arhitektonski ni statički, riješiti prostor za ovu platformu. Za realizaciju ovog projekta 146.000 kuna dobili smo na natječaju nadležnih ministarstava, a ostalih stotinjak tisuća kuna osigurali smo u gradskom proračunu – kazao je gradonačelnik Zdravko Ronko.

Ministrica Opačić pohvalila je nastojanja Grada Požege te je tom prigodom pozitivno ocijenila i uključenje Hrvatske u svjetsku akciju ''Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama“ koja se toga dana održavala. – Mi smo ponovno pokrenuli financiranje ženskih skloništa za koja ćemo osigurati novčanu potporu za iduće tri godine. Međutim, ja inzistiram na tome da se počne provoditi zakon o sprečavanju nasilja u obiteljima koji ima jednu odredbu koja je izuzetno važna, a to je da nasilnik ide van iz obitelji. Dosta je toga da mi stalno plaćamo sklonište i da žene i djeca u 3 ujutro moraju ići u sklonište, dok zlostavljači ostaju u svojim domovima. Krajnje je vrijeme da pravosuđe počne funkcionirati na način da zlostavljač ide van – poručila je ministrica Opačić.

>>Bandić pozvao zlostavljače na trčanje s Mirkom Filipovićem

 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 17

KR
krka
17:53 14.02.2013.

A ti se valjda zato nisi ni udala? Ha,ha,ha, tko bi i trpio takvu poganu jezičinu na jastuku kraj sebe?

HR
hrza
18:31 14.02.2013.

Tako je . Nama je postalo normalno ono što je po svim božijim i svjetovnim zakonima nenormalno. Zlostavljač mora vani a djeca moraju ostat u kući. To bi trebalo i zakonom regulisat.

MO
modovisisajteMaraschino
19:09 14.02.2013.

a kada će otići Vlada koja zlostavlja svoje građane umjesto da zlostavljani građani idu van iz države