preminula beba u ivancu

Doule: Etički kodeks ne dopušta nam porod bez medicinskih djelatnika

Foto: Boris Ščitar/Večernji list
Doule: Etički kodeks ne dopušta nam porod bez medicinskih djelatnika
11.02.2021.
u 22:21
Mi kao udruga činimo sve u svojoj moći da educiramo i mentoriramo doule da budu emotivna podrška rodiljama, a da prepuste medicinski dio poroda medicinskim stručnjacima - poručuju u udruzi
Pogledaj originalni članak

Članice Hrvatske udruge doula za ovaj tragični slučaj saznale su iz medija. Naše članice nisu prisustvovale događaju - navodi u priopćenju Hrvatska udruga doula u povodu tragedije u Ivancu, gdje je prilikom poroda kod kuće preminula beba.

- Sve članice Hrvatske udruge doula potpisuju etički kodeks u kojem je striktno zabranjeno prisustvovanje neasistiranim porodima (porodima bez nazočnosti medicinskog djelatnika, tj. primalje ili liječnika), te također djeluju prema protokolima u slučaju da porođaj krene brzo, a još nisu stigle do bolnice s rodiljom. Protokol u tom slučaju uvijek nalaže da se kontaktira čim prije medicinska ustanova ili hitna pomoć jer doule nisu medicinska podrška. Izrazito nam je žao što se dogodila ova tragedija. Mi kao udruga činimo sve u svojoj moći da educiramo i mentoriramo doule da budu emotivna podrška rodiljama, a da prepuste medicinski dio poroda medicinskim stručnjacima - poručuju u udruzi.

VIDEO Od 12. veljače do 15. svibnja posjetite izložbu "Hrvatska svijetu"

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

Avatar Anemija_talasemijaEU-bekrija
Anemija_talasemijaEU-bekrija
02:46 12.02.2021.

Zene gledale Opru i kako Madona i glumice radaju u kadi i kod kuce , pa onda jos dovedu ove Doule i misle da su pametne , umjesto novca doktoru , plavu kovertu daju Douli koja im govori da moraju tiskat ? A sta drugo da radi zena koja rađa

ME
MediciKM
13:44 12.02.2021.

NIsam znao da imamo i tu udrugu koja siše naš novac....Bože.....

LI
liliZG
12:26 12.02.2021.

ja sam iskreno vjerovala da je taj prod slučajno krenuo doma, ali očito to je bilo planirano da bude doma... šteta djeteta, jako šteta... kada znamo da i porodi po bolnicama često znaju biti na granici opasnosti , i onda još ovako... šteta.