SEDMI MJESEC

Dr. Biljana Borzan - nosi dijete i izbornu listu SDP-a

Foto: Foto: Davor Javorović
Dr. Biljana Borzan - nosi dijete i izbornu listu SDP-a
18.10.2007.
u 19:16
Pogledaj originalni članak

Premda će konačnu riječ u ponedjeljak navečer dati Glavni odbor, gotovo je sigurno da će prva na listi SDP-a za IV. izbornu jedinicu biti mlada liječnica Biljana Borzan (36), sada u sedmom mjesecu trudnoće.

 Trudnoćom se ponosim, ne krijem je te sam među prvima javila Milanoviću. Smatrala sam da je to pristojno kako ne bi čuo s druge strane  kaže predsjednica osječkog ogranka i majka šestogodišnjeg Andreja, koja će početkom mandata na rodiljski dopust. Što će s mandatom, kaže, ovisi o tome kako će se osjećati te o dogovoru sa suprugom Vladimirom, također liječnikom gastroenterologom.

 Jedno ću vrijeme sigurno biti odsutna. Ne želim reći da ću nakon tjedan dana sjesti u saborsku klupu jer to nije dobro ni za mene ni za dijete. No ako ste zainteresirani, imate podršku supruga i kolega u stranci, kakvu imam ja, onda se trudnoća i period poslije porođaja može uskladiti na zadovoljstvo svih. Uostalom, programska smjernica SDP-ova programa jest usklađivanje profesionalnog i obiteljskog života žene  kazuje glavni SDP-ov adut za Osijek.

Sad se, dodaje, osjeća dobro, a trudnoću ne prihvaća kao bolest, nego kao drugo stanje koje se ne smije shvatiti kao situacija u kojoj život staje. Inače je aktivna osoba te je i prvu trudnoću provela u "pokretu". Predizborne kampanje u najneizvjesnijoj jedinici, gdje će joj parirati Šeks, Glavaš, Đapić i Kramarić, ne boji se jer jer je, kaže, stres puno manji kad znate da ste u pravu, da ste čisti i da niste ni u kakvim dealovima.

 Riječ je o imenima koja su se izlizala i s vremenom  se kompromitirala tako da mi je drago da sam u toj konkurenciji. Posao će mi biti puno lakši  zaključuje majka uskoro drugog sina, koja će SDP predvoditi i na  lokalnim izborima.

Pogledajte na vecernji.hr