višednevni posjet

Dragan Primorac u Izraelu lobirao za hrvatsko gospodarstvo

Foto: ''
Dragan Primorac u Izraelu lobirao za hrvatsko gospodarstvo
27.08.2013.
u 10:21
Primorac je dogovarao zajedničke nastupe hrvatskog i izraelskog gospodarstva na trećim tržištima.
Pogledaj originalni članak

Prof.dr. Dragan Primorac posjetio je Izrael u svojstvu predsjednika Hrvatskoizraelskog poslovnog kluba (CIBC), gdje se susreo se s nizom članova Hrvatsko-izraelskog poslovnog kluba (CIBC) u Izraelu s kojima je dogovarao nekoliko poslovnih investicija u hrvatsko gospodarstvo te ulazak hrvatskih proizvoda na izraelsko tržište, priopćili su iz CIBC-a.

U susretu s donedavnim ministrom znanosti i tehnologija Izraela Eliezer Sandbergom, koji trenutno obnaša dužnost predsjednika Keren Hayesod, (United Israel Appeal), ključne organizacije u razvoju moderne države Izrael, a koja je osnovana još 1920-te godine, dogovarao je zajedničke nastupe hrvatskog i izraelskog gospodarstva na trećim tržištima. O ugledu i snazi United Israel Appeal najbolje govori podatak da ima urede na svim kontinentima i u svim važnijim svjetskim središtima.

Iznimno sadržajan bio je susret s dugogodišnjim prijateljem Yaakov Perryjem, aktualnim ministrom znanosti, tehnologija i svemira te članom izraelskog parlamenta (Knesset). Perry je prema analizama jedna od najznačajnijih osoba u izraelskoj povijesti, koja je između ostalog obnašala dužnost šefa Izraelske obavještajene agencije u periodu 1988.- 1994. godine i čiji su rad i život bili tema nedavno snimljenog filma “The Gatekeepers”. Tijekom posjete Knessetu prof. dr. Primorac susreo se i s ministrom rada i socijalne skrbi Meri Cohenom. Posjet prof. dr. Primorca Izraelu bio je i prilika za susret s nekolicinom Hrvata koji trenutno žive u Izraelu, među kojima i s Nikolom Vujčićem, proslavljenim hrvatskim košarkašem i aktualnim sportskim direktorom košarkaškog kluba Maccabi iz Tel Aviva.

>>Dragan Primorac:
 Ovo je knjiga koju sam sanjao 18 godina

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.