prof.dr. Michael Adewumi

Dragan Primorac ugostio prorektora Penn Statea

primorac
primorac
27.10.2014.
u 11:12
Samo za istraživanje i razvoj Sveučilište godišnje odvaja 800 milijuna dolar
Pogledaj originalni članak

Bolnicu Sv. Katarina danas je posjetio prorektor za međunarodnu suradnju jednog od najutjecajnijih američkih sveučilišta prof.dr. Michael Adewumi. Na sveučilištu Penn State danas studira više od 100 000 studenata, a godišnji budžet im je 5 milijardi dolara.

Samo za istraživanje i razvoj Sveučilište godišnje odvaja 800 milijuna dolara. S čelnicima bolnice Sv. Katarina prof.dr. Adewumi je razgovarao o suradnju iz područja medicine i istraživanja, posebice s Penn State Milton S. Hershey Medical Centr-om kao i razmijeni studenata i liječnika. Posebice se razgovaralo o suorganizaciji devetog ISABS-ova skupa koji se organizira od 22-26.6.2015 na Braču, a koji okuplja vodeće svjetske znanstvenike uključujući i dobitnike Nobelove nagrade.

Tijekom svog posjeta Hrvatskoj prof.dr. Adewumi će se susresti s ministrom prof.dr. Vedranom Mornarom, čelnicima HAZU-a i Instituta Ruđer Bošković, a s rektorom prof.dr. Damirom Borasom potpisati će Ugovor o suradnji između Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta Penn State.

Prof.dr. Dragan Primorac imenovan je glavnim medicinskim savjetnikom američkog veleposlanstva u Zagrebu. Savjetodavna uloga prof.dr. Primorca koji je i profesor na američkim sveučilištima Penn State i New Haven je vezana uz savjetovanja i analizu javnozdravstvenih problema u Hrvatskoj i regiji, potrebe za medicinskim uslugama djelatnika Veleposlanstva te stručnim medicinskim pitanjima. Odluku o imenovanju je uručio regionalni medicinski direktor za Italiju, Hrvatsku, Sloveniju i Bosnu i Hercegovinu Dr. Rajesh Vyas.

>> Dragan Primorac: Rušenje državne mature otvorilo bi vrata korupciji

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

AJ
ajmo
11:54 27.10.2014.

Znam samo jedno dok je gospodin Primorac bio ministar Školstva da nisam ni osjetio da školujem dijecu a danas kad su ovi "pošteni " na vlasti nemam više ni za cipele djeci kupit.