vinkovci

Dragovoljno policiji predao puške i više od 3100 komada streljiva

Foto: Nel Pavletić/PIXSELL
Dragovoljno policiji predao puške i više od 3100 komada streljiva
30.12.2011.
u 09:45
Policija upozorava građane da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako se ne bi aktivirala i nekog ozlijedila
Pogledaj originalni članak

U prilog uspješnoj provedbi akcije "Manje oružja – manje tragedija" na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske govori i jučerašnja dragovoljna predaja veće količine oružja i streljiva u vinkovačkom prigradskom naselju Mirkovci. Osoba koja je željela ostati anonimna, kažu u PU vukovarsko-srijemskoj, predala je jučer policijskom službeniku za protueksplozijsku zaštitu jednu poluautomatsku pušku, dvije automatske puške, tri vojne puške i 3101 komad streljiva raznog kalibra.

– Ovaj je građanin tako iskoristio odredbe Zakona o oružju, prema kojima se oružje može predati uvijek i protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati ni kazneni ni prekršajni postupak ako oružje prijavi nadležnom tijelu radi predaje prije početka primjene svih zakonskih policijskih ovlasti – kaže Luka Barunčić, glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske, pozivajući sve građane koji negdje u kući skrivaju oružje, eksplozivne naprave, eksploziv ili streljivo da ih bez straha od sankcija prijave policiji.

Upozorava građane da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako se ne bi aktivirala i nekog ozlijedila, već da o namjeri predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju.

– Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu u automobilu civilnih oznaka koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92 – kaže Barunčić.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

DU
Deleted user
12:12 30.12.2011.

..... \"jednu poluautomatsku pušku, dvije automatske puške, tri vojne puške\" a ove automatske i polu automatske nisu vojne? Mora da CZ imala civilnu verziju M70.

VI
vidimškoj
14:42 30.12.2011.

A koliko ih je proda prije toga ?????

AN
Antun1973
14:46 01.01.2012.

Mirkovcima, hahahah nista novo u tom kraju, eh da se malo prisjetim negdje 89-90´sete se moglo naoruzati cijelu jednu Bojnu, Ali ne i ZNG vec CEDE. da da ima toga tamo jos nebrinite.