Terme Tuhelj

Drama u Tuheljskim Toplicama: Od utapljanja spašena djevojčica

Foto: Matija Topolovec/PIXSELL
Drama u Tuheljskim Toplicama: Od utapljanja spašena djevojčica
22.05.2013.
u 18:06
Zahvaljujući brzoj intervenciji spasioca na vanjskim bazenima Terma Tuhelj u Tuheljskim Toplicama oko 16:30 sati od utapljanja je spašena 12-godišnja djevojčica iz Bilača pokraj Pleternice.
Pogledaj originalni članak

Zahvaljujući brzoj intervenciji spasioca na vanjskim bazenima Terma Tuhelj u Tuheljskim Toplicama oko 16:30 sati od utapljanja je spašena 12-godišnja djevojčica iz Bilača pokraj Pleternice koja je bila na jednodnevnom školskom izletu.

- U jednom trenutku čuli smo vrisak djece, pogledali smo dolje prema bazenima i vidjeli paniku. Već za nekoliko sekundi reagirao je spasilac, izvukao djevojčicu iz bazena i počeo je s davanjem umjetnog disanja i masažom srca. To je trajalo neko vrijeme i već prije dolaska hitne pomoći dijete je došlo k svijesti i počelo iskašljavati vodu. Nakon toga hitna pomoć odvezla ju je u bolnicu - rekle su nam turistkinje iz Istre koje su s terase hotela svjedočile dramatičnom događaju.

U zabočkoj Općoj bolnici na Bračku rekli su nam da je djevojčica s bazena Tuheljskih Toplica dovezena u intubiranom stanju. Njezino stanje je nakon pružene liječničke pomoći bilo stabilno no zbog predostrožnosti prevezena je u Dječju bolnicu u Klaićevu. Direktorica Termi Tuhelj Ivana Kolar rekla nam je kako su spasioci skočivši u vodu odmah reagirali te aparatima koje imaju na bazenima odmah započeli postupak reanimacije. Nakon pružene prve pomoći, rekli su joj spasioci, djevojčica je došla k svijesti i počela plakati.

- Na svu sreću na bazenima se u to vrijeme zatekao jedan liječnik koji je nakon pružene prve pomoći spasioca, preuzeo daljnju brigu o njoj do dolaska hitne pomoći. Kako je dijete brzo došlo k svijesti i on je rekao kako po dijete neće biti nikakvih posljedica. U Dječju bolnicu u Klaićevu djevojčica je prevezena kako ne bi imala eventualnih daljnjih komplikacija zbog vode u plućima i eventualne upale pluća - rekla nam je ravnateljica termi Tuhelj Ivana Kolar.

>>Na varaždinskim bazenima mrtvo tijelo mladića

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.