OLUJA USMRTILA DVOJE LJUDI

Dramatična snimka iz Nizozemske: Vozač u posljednji trenutak izbjegao pad stabla

Foto: Screenshot/Twitter
Oluja u Nizozemskoj
Foto: Screenshot/Twitter
Oluja u Nizozemskoj
Foto: Screenshot/Twitter
Oluja u Nizozemskoj
Autori Vecernji.hr, Hina
18.02.2022.
u 19:34
Iščupana su stabla, razoreni krovovi i prevrnuti kamioni. U Hagu je urušen krov nogometnog stadiona
Pogledaj originalni članak

Snažna oluja u Nizozemskoj usmrtila je najmanje dvije osobe, objavili su u petak vatrogasci. Na jednu osobu se srušilo stablo u petak poslijepodne u Amsterdamu, a u Diemenu na istoku glavnog grada Nizozemske, jedna osoba je poginula nakon što je stablo palo na njezin automobil. 

Društvenim mrežama proširio se video događaja koji je gotovo završio tragično. Naime, s prozora su Nizozemci snimali visoko stablo koje se ljulja te se čini kao da će pasti. To se i dogodilo točno u trenutku kada je cestom prolazio automobil.

Vozač je u posljednjem trenutku izbjegao stablo te je ono srećom palo samo na zadnji kraj automobila. Automobil je nakon udarca nastavio voziti te potom parkirao nekoliko metara niže u ulici. 

Zbog oluje u Nizozemskoj obustavljen je željeznički i javni prijevoz, a zatvorene su škole i centri za testiranje i cijepljenje. Ekstremni vremenski uvjeti uzrokovali su otkazivanje letova i kašnjenja u amsterdamskoj zračnoj luci Schiphol.

Oluja je donijela udare vjetra na razini uragana i paralizirala dijelove zemlje. Iščupana su stabla, razoreni krovovi i prevrnuti kamioni. U Hagu je urušen krov nogometnog stadiona. 

Meteorološka služba KNMI izdala je najvišu, crvenu razinu upozorenja, za obalne pokrajine na zapadu i velika područja na sjeveru do večeri.

Upozorili su na "opasne situacije" zbog jakih udara vjetra do 130 kilometara na sat.

VIDEO Jaka oluja zahvatila Njemačku: Poplavljena hamburška tržnica, hitne službe imale više od 100 intervencija

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.