Restoran Medvednica

Drežnjak: Boban mi ne želi vratiti 900.000 kn koje sam uložio

Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
Drežnjak: Boban mi ne želi vratiti 900.000 kn koje sam uložio
19.12.2011.
u 10:30
Bobanu je vlasništvo priznato samo na temelju promjene kućnog broja lokala
Pogledaj originalni članak

Marinko Boban, otac nogometne legende Zvonimira Bobana, kazneno je prijavljen zato što je, sumnja se, društvu Dawson – Drežnjak na čelu s Miljenkom Drežnjakom posljednjih deset godina naplaćivao najam restorana u Zagrebu koji nije u njegovu vlasništvu!

Zaposlio deset radnika

Priča počinje prije deset godina kada je Boban Drežnjaku iznajmio derutni buffet “Medvednica” s terasom na uglu Bukovačke i Petrove ulice. Drežnjak, poznati zagrebački ugostitelj, tijekom godina u njega je, prema procjeni sudskog vještaka, uložio više od 883 tisuće kuna. Napravio je kompletan sanitarni čvor, uveo struju, napravio kuhinju, zaposlio deset radnika, ukratko, sredio je prostor i privukao mnoge goste.

Prema ugovoru o najmu Boban je troškove adaptacije trebao isplatiti do kraja isteka ugovora o najmu – u svibnju ove godine. Vrijeme je odmicalo, a Boban je umjesto novca Drežnjaku servirao rješenje o ovrsi! Kaže, deset je godina prošlo i izlazi mi s posjeda.

Drežnjak, direktor tvrtke koja je uložila novac, očajan je jer, kako kaže, osim što Boban nije ispoštovao svoj dio ugovora i platio im uloženo, otkrio je da Boban uopće nije vlasnik tog prostora nego da je riječ o gradskom, odnosno državnom zemljištu. Da je tome tako, dokazuje i činjenica da je Drežnjak lani morao sklopiti ugovor s Gradom kao vlasnikom radi zakupa terase, dok u ugovoru Boban jamči Drežnjaku da su zgrada i terasa njegovi.

Ne priznaje vještačenje

Prijedlog za donošenje rješenja o ovrsi, odnosno iseljenje Drežnjaka iz restorana prihvatila je sutkinja Gordana Komorski na Općinskom građanskom sudu kojoj je Boban kao jedini dokaz vlasništva restorana i terase priložio potvrdu gradskog Ureda za katastar o promjeni kućnog broja buffeta Medvednica!

– Prvom prilikom idem i ja u gradski ured za katastar da se na moj prijedlog na katedrali promijeni kućni broj, pa onda idem k sutkinji Komorski da na osnovi tog neoborivog dokaza vlasništva iseli kardinala Bozanića! – ironično će Drežnjakov odvjetnik Damir Zannoni naglašavajući da su suci potpuno ignorirali činjenicu da Boban Drežnjaku nije vratio ni lipe uloženoga, a da prema zakonu Drežnjak ima pravo zadržati nekretninu dok ne dobije povrat uloženoga.

Boban pak na sve to odmahuje rukom govoreći su oni ugledna obitelj, a ostalo je prepustio svom odvjetniku Hrvoju Spajiću. On u priopćenju demantira da Boban nije vlasnik prostora, a ne priznaje ni sudsko vještačenje, nego tvrdi da Drežnjak nije uložio ništa. S time se pak ne bi složili okolni stanari koji se sjećaju kako je buffet izgledao prije deset ljeta.

MLADI ODLAZE

Nepalci, Filipinci, Egipćani... Strani radnici pohrlili u hrvatski grad. Domaće stanovništvo bježi: 'Zatvorili smo šest škola'

Stanovništvo Vrgorske krajine većinom čine stariji i nemoćni ljudi, dok se mladi, u potrazi za boljim životnim uvjetima, sve češće sele u zapadnoeuropske zemlje ili na obližnju Makarsku rivijeru. Prema popisu stanovništva, grad Vrgorac s 27 mjesnih odbora broji 5.911 stanovnika, no stvarni broj stanovnika na terenu procjenjuje se između 3.500 i 4.000

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 48

OB
-obrisani-
10:45 19.12.2011.

..interesantno kako se za tili čas objavi nešto negativno o onim akterima koji se usude dignuti glas pritiv mamića i hns-a..i onda mi netko kaže da ne postoji paralerni sustav funkcioniranja struktura..

Avatar Jakov
Jakov
10:47 19.12.2011.

Drežnjak laže da je uložio skoro milijun kuna. Pa on je malo pofarbao WC i kuhinju i tako izvlači novac iz tog lokala već deset godina. Hahaha...ko bi u to povjrovao. A što se tiče vještaka...pa to se kupi ako treba. Kao što je i Drežnjak napravio. Nisi Bobani tu ništa krivi. Drežnjak tu želi izvući debelu lovu i otići u penziju. Da nebi bilo zabune ovaj komentar ne piše Boban ili netko od njegovih već jedan posve neutralan posmatrač odnosno susjed. I još jedna napomena niti Drežnjak mi se ništa nije zamjerio, dapače, simpa je čovjek al je mufljuz.

MK
MKGRA
10:41 19.12.2011.

koliko lokala imaju Bobani po Zagrebu,sve je to legalno dobiveno,da tata Matinko nije bio u Zagrebačkim plavima šef.Što si zamišlaju ti vatreni ako su bili 3.na svijetskom prvenstvu da mogu raditi što si požele.