Druga žrtva

Umro jedan od trojice Sirijaca koji su teško ozlijeđeni u požaru na GP Bajakovo

Foto: Davor Javorović/Pixsell
Umro jedan od trojice Sirijaca koji su teško ozlijeđeni u požaru na GP Bajakovo
31.03.2015.
u 15:07
Iz policije i DORH-a nitko nije želio potvrditi, ali niti demantirati tu neslužbenu informaciju zbog koje tragedija s Bajakova dodatno dobiva na težini i ozbiljnosti
Pogledaj originalni članak

Jedan od  trojice Sirijaca, koji su teško ozlijeđeni u požaru koji se u petak  dogodio na MGCP Bajakovo, preminuo je zbog težine ozljeda koje je zadobio.

Iz  policije i DORH-a nitko nije želio potvrditi, ali niti demantirati tu neslužbenu informaciju zbog koje tragedija s Bajakova dodatno dobiva na težini i ozbiljnosti. Naime, u petak je požaru smrtno stradao  jedan sirijski državljanin koji se nalazio u prostoriji za uhićenike na Bajakovu.

Tri njegova prijatelja, koja su bila zajedno s njim, tada su  zadobila teške tjelesne ozljede zbog kojih su bili prevezeni u vinkovačku  bolnicu.  Dvojica su do premještanja u Zagreb bila smještena na Odjelu za intenzivnu njegu, a treći na traumatološkom odjelu. Pretpostavlja se  kako  je od  težine ozljeda, zbog čega su hitno i prebačeni u Zagreb, preminuo  jedan  od dvojice koji su bili na intenzivnom liječenju. Njima su dijagnosticirane teške opekline po tijelu, opekline pluća kao i trovanje dimom

Županijski državni odvjetnik iz Vukovara Božidar Piljić rekao je samo  kratko kako se i dalje obavlja istraga toga slučaja i da će javnost biti o svemu izviještena. Zbog uočenih propusta u službi, dva policajca s MGCP suspendirana su  i do daljnjega udaljena s dužnosti.

Pod istragom su i ostali policajci  koji  su  toga dana bili u smjeni na Bajakovu kako bi se doznalo tko  je  odgovaran jer je kod pritvorenih emigranata ostao upaljač kojim je izazvan požar. Prostorija je pod 24-satnim videonadzorom pa se istražuje i zašto je toliko policajcima trebalo da reagiraju.

>> Državno odvjetništvo naložilo obdukciju stradalog ilegalca na Bajakovu

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.