mora platiti 100.000 kn

Državni inspektorat o kazni Ivici Puljku: Propisano je da se novčana kazna izriče odgovornoj osobi

Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
Split: Konferencija za medije gradonačelnika Ivice Puljka zbog kazne koju je dobio od Državnog inspektorata
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
Split: Konferencija za medije gradonačelnika Ivice Puljka zbog kazne koju je dobio od Državnog inspektorata
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
Split: Konferencija za medije gradonačelnika Ivice Puljka zbog kazne koju je dobio od Državnog inspektorata
21.03.2023.
u 14:11
Navode kako su zaprimili predstavku o radovima koji se izvode u obuhvatu kompleksa Vila Dalmacija, unutar područja zaštićene prirodne vrijednosti – Park šuma Marjan i zone zaštite „A“ kulturno povijesne cjeline Meje koja ima svojstvo kulturnog dobra.
Pogledaj originalni članak

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak komentirao je kaznu od 100.000 kuna koju mu je izrekao Državni inspektorat zbog toga što radovi u vili Dalmaciji nisu vraćeni u prvobitno stanje. Novinarima je predočio dokumente kojima dokazuje da su radovi obustavljeni nakon izlaska inspekcije na teren, a nakon što je dao ostavku, vladina povjerenica platila je izvođaču radova povratak na prvobitno stanje i u primopredajnom zapisniku je potpisala kako je to učinjeno. Dobili smo i očitovanje Državnog inspektorata. Navode kako su zaprimili predstavku o radovima koji se izvode u obuhvatu kompleksa Vila Dalmacija, unutar područja zaštićene prirodne vrijednosti – Park šuma Marjan i zone zaštite „A“ kulturno povijesne cjeline Meje koja ima svojstvo kulturnog dobra.

"Inspekcijskim očevidom utvrđeno je kako investitor Grad Split izvodi građevinske radove rekonstrukcije postojećeg sustava vodoopskrbe, odvodnje i hidrantske mreže bez akta kojim se odobrava građenje. Slijedom navedenoga obustavljeno je daljnje građenje postavljanjem posebnog službenog znaka 'zatvoreno gradilište' te je pokrenut upravni inspekcijski postupak" naveli su i napomenuli kako je zapisnik preuzeo bez primjedbi opunomoćenik Grada Splita.

"Kontrolom izvršenja rješenja utvrđen je nastavak izvođenja radova nakon zatvaranja gradilišta bez za to propisanog akta te je slijedom navedenoga građevinska inspekcija u skladu s Naputkom o načinu rada građevinske inspekcije izrekla novčanu kaznu kojima se izvršenika prisiljava na obustavu građenja. Propisano je da se novčana kazna kojom se pravna osoba prisiljava na izvršenje, izriče rješenjem odgovornoj osobi te pravne osobe" istaknuli su, ali nisu odgovorili na pitanje jesu li i ranije kažnjavali načelnike ili gradonačelnike.

U Državnom inspektoratu tvrde kako su se sve navedene okolnosti odvijale su se u mandatu g. I. Puljka: Grad Split prijavio je gradilište 21. listopada 2021. godine, predstavka koja ukazuje na možebitne nepravilnosti je zaprimljena 31. siječnja 2022. godine, inspekcijski očevid obavljen je 10. veljače 2022. godine, 06. travnja 2022. godine doneseno je Rješenje o uklanjanju, 14. veljače 2023. godine utvrđen je nastavak izvođenja radova nakon zatvaranja gradilišta bez za to propisanog akta.

obavijestit će europske institucije

Puljak: Kažnjen sam sa 100.000 kuna za nešto što nisam napravio ja, već HDZ

"Pri povratku na vlast nakon drugih izbora povjerenica je u primopredajnom zapisniku konstatirala da je sve vraćeno u prvobitno stanje, čime je predmet zaključen. Ali ne. Prije mjesec dana Državni inspektorat je izašao na teren, utvrdio da stvari ipak nisu vraćene u prvobitno stanje i napisao kaznu - zamislite - meni. I to 100.000 kuna. Iz vlastitog džepa", navodi Puljak.

"Napominjemo kako je Državni inspektorat inspekcijsko tijelo koje utvrđuje činjenice inspekcijskim očevidom te postupa sukladno zakonskim propisima" poručili su iz Inspektorata.

Podsjetimo, Puljak će se na ovu odluku žaliti i iskoristiti sva pravna sredstva, ali i poziva glavnog državnog inspektora Andriju Mikulića, da je povuče. - Apsurdno je što je inspektor koji je prije mjesec dana bio na terenu u zapisniku konstatirao da se radovi ne izvode, nakon čega su ih naši službenici izvijestili da su izvršeni prije godinu dana, a oni su mi razrezali kaznu kako bi me potaknuli da zaustavim radove – izjavio je.

Reakcija Westgatea

'Neka Puljak i Ivošević građanima objasne tko će nadoknaditi štetu nastalu zbog njihovog djelovanja'

Nakon neslužbenih saznanja da je USKOK preuzeo dokumentaciju o Dalmatia Toweru, investitor Westgate grupa navodi kako se stavljaju na raspolaganje svim institucijama i navode kako se nadaju da će čelnici Splita osigurati nastavak upravnog postupka vezanog uz izdavanje građevinske dozvole uz pozive Ivici Puljku i njegovu dogradonačelniku da opravdaju, kako kažu, materijalnu štetu nastalu njihovim djelovanjem

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar gusjenica
gusjenica
20:10 21.03.2023.

Eto, moram reći da baš nisam Puljkov simpatizer. Moglo bi se reći baš suprotno, ali ovako velike kazne su, blago rečeno, totalna sramota.