županjska posavina

Državni se stožer povukao s područja poplave

Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
Državni se stožer povukao s područja poplave
15.06.2014.
u 22:07
Veću ulogu sada imaju ministarstva – kazao je Ostojić
Pogledaj originalni članak

Nakon mjesec dana djelovanja na poplavljenim područjima od danas u 15 sati državni Stožer za zaštitu i spašavanje završio je svoje aktivnosti u županjskoj Posavini. Aktivnosti na terenu ponovno provodi županijski Stožer za zaštitu i spašavanja što, kako je kazao ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić, ne znači da se država u cijelosti povlači s tih terena.

– Bit će smanjen broj pripadnika vojske, policije, a i Hrvatska gorska služba spašavanja više nema potrebe biti na terenu. Veću ulogu sada imaju ministarstva – kazao je Ostojić. Ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje (DUZS) Jadran Perinić rekao je da se stanje na stradalim područjima popravlja, ali je i dalje teško.

Službe i stručnjaci, kako kaže, koji su dosad radili u sklopu DUZS-a, bit će i dalje na raspolaganju županijskom stožeru, a sjedište mu je u Vrbanji pokraj Gunje. Volonterski kamp sada je u susjednim Drenovcima. Međunarodno stručno povjerenstvo istražit će zašto je puknuo nasip u Rajevu Selu.

>> Stručno povjerenstvo obišlo mjesto proboja nasipa: 'Nema zataškavanja'

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

OB
Objektivno...
23:19 15.06.2014.

A šta je s onim brojem 060 90 11 i prikupljenih 60 miliona kuna??? Koje je to ministarstvo uzelo? Ministarstvo sušenja? Pa jel kuće ne suši Sunce bespla? Kad ćemi mi konačno vidjeti tu lovu? Ajmo lovu na sunce!