SREBRO ZLATNOG SJAJA

Državni vrh čestitao vatrenima, javio se Milanović iz Rotterdama: 'Vi ste zlatna nogometna generacija'

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Hrvatska primila medalje za drugoi mjesto na Ligi nacija
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Rotterdam: Zoran Milanović na susretu Hrvatske i Španjolske u finalu Lige nacija
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Rotterdam: Zoran Milanović na susretu Hrvatske i Španjolske u finalu Lige nacija
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Hrvatska primila medalje za drugoi mjesto na Ligi nacija
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Hrvatska izgubila na penale od Španjolske u finalu Lige nacija
Autori Vecernji.hr, Hina
19.06.2023.
u 00:19
Premijer Andrej Plenković čestitao je vatrenima putem Twittera te poručio kako su ''ponosni na njihove uspjehe'', a iz Rotterdama se javio i predsjednik Zoran Milanović
Pogledaj originalni članak

Ponosa na hrvatske reprezentativce ne manjka ove nedjelje nakon odigranog finala Lige nacija u kojoj su Španjolci slavili s boljim izvođenjem jedanaesteraca (5-4), a čestitke na osvojenim srebrom vatrenih stigle su i iz državnog vrha. Premijer Andrej Plenković čestitao je putem Twittera te poručio kako su ''ponosni na njihove uspjehe'', a iz Rotterdama u kojem je bio javio se i predsjednik Zoran Milanović

''Čestitke izborniku Daliću, kapetanu Luki Modriću i svim reprezentativcima na osvojenom srebru Lige nacija! Vaša predanost, zajedništvo i talent Hrvatsku su ponovno postavili u sam vrh svjetskog nogometa. Ponosni smo na vaše uspjehe!'', poručio je premijer. 

Završnicu Lige nacija u pratnji supruge Sanje Musić Milanović pratio je na De Kuipu i hrvatski predsjednik, a po završetku je putem Facebooka objavio kako su oni za Hrvatsku ''zlatna nogometna generacija''. - Čestitam hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji na srčanoj borbi u finalu Lige nacija i osvajanju još jedne srebrne nogometne medalje. Za mene je kao zlatna. Za Hrvatsku vi ste zlatna nogometna generacija, ponos svima koji vole nogomet, sport i svoju Domovinu - poručio je Milanović.

Vatrenima je poruku čestitke poslao i predsjednik Sabora Gordan Jandroković. ''Od srca hvala svim igračima i cijelom stručnom stožeru na novom povijesnom uspjehu naše reprezentacije, naših dragih Vatrenih. Kapa do poda - iznad svih Hrvatska!'', napisao je na Facebooku.

>> VIDEO Lukinih 1005 utakmica, od Pecare do De Kuipa, i još mu ne damo da ode!

Španjolska nogometna reprezentacija osvojila je treće izdanje Uefine Lige nacija pobjedom u finalu odigranom pred 40.000 gledatelja na stadionu Feijenoord 'De Kuip' u Rotterdamu, do koje su Španjolci stigli boljim izvođenjem jedanaesteraca (5-4), jer nakon 120 minuta igre nije bilo pogodaka. Nikola Vlašić, Marcelo Brozović, Luka Modrić bili su precizni izvođači u prve tri serije, ali je udarac Lovre Majera u četvrtoj seriji obranio Simon. Ivan Perišić je pogodio u petoj seriji i ostavio Hrvatsku "na životu". Joselu, Rodri, Mikel Merino, Marco Asensio bili su precizni za Španjolce, ali je u petoj seriji Aymeric Laporte pogodio gredu. 

POVEZANI ČLANCI:

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DX
dario-xx
06:28 19.06.2023.

Srebro zlatnog sjaja? Novi naziv za fritulu? :)))