ŽUPANIJSKI SUD U ZAGREBU

DSV čeka niz ocjena prije poziva kandidata na razgovor

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Zgrada Županijskog suda u Zagrebu obnavlja se nakon potresa
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Zgrada Županijskog suda u Zagrebu obnavlja se nakon potresa
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Zgrada Županijskog suda u Zagrebu obnavlja se nakon potresa
27.08.2021.
u 21:44
Na ponovljeni natječaj za šefa najvećeg suda u Hrvatskoj javilo se šest kandidata
Pogledaj originalni članak

Iako je ponovljeni natječaj za izbor predsjednika zagrebačkog Županijskog suda okončan polovinom srpnja, poprilična je nepoznanica kada će najveći sud u zemlji dobiti čelnog čovjeka. Ili ženu. Na ponovljeni natječaj, jer je onaj prethodni iz ožujka poništen, javilo se šestero kandidata.

Riječ je o sutkinjama Maji Štampar Stipić, Vlasti Feuš i Mireli Mijoč Kramar te sucima Tomislavu Aralici, dr.sc. Oliveru Mittermayeru i dr.sc. Zdenku Konjiću. Sa svima njima Državno sudbeno vijeće (DSV) trebalo bi obaviti razgovore, no iz DSV-a kažu da je za sada teško predvidjeti za kada će ti razgovori biti zakazani.

Pojašnjavaju da dinamika izbora čelnog čovjeka zagrebačkog Županijskog suda ne ovisi samo o njima jer je DSV, nakon što su pristigle prijave kandidata, od nadležnih sudačkih vijeća zatražio mišljenje o prijavljenima, ocjenu programa rada i ocjenu obnašanja sudačke dužnosti. Mišljenje o kandidatima zatražit će se, kažu u DSV-u, i od predsjednika neposredno višeg suda, što je u ovom slučaju Vrhovni sud. Koji, kako svi znamo, od srpnja također nema predsjednika, već tu dužnost za sada kao v.d. obnaša sudac tog suda Marin Mrčela.

Da stvar bude zanimljivija, i on se sam javio na posljednji javni poziv za čelnog čovjeka Vrhovnog suda, koji je DSV raspisao nakon što je prethodni poništen.

Mišljenje predsjednika Vrhovnog suda, odnosno u ovom slučaju osobe koja do daljnjeg obnaša tu funkciju, o kandidatima za šefa zagrebačkog Županijskog suda, DSV će, kako pojašnjavaju, zatražiti nakon što nadležno sudačko vijeće dostavi pravomoćne ocjene o obnašanju sudačke dužnosti. A sve je to procedura koja traje, pa je zapravo malo vjerojatno da će zagrebački Županijski sud čelnu osobu dobiti do kraja godine. Pod uvjetom da natječaj opet ne bude poništen.

VIDEO Prijavljena braća za ubojstvo i ranjavanje u Paragu

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.