Borbena vozila

Đuro Đaković modernizirat će Bradleyje, ugovoren posao težak 3,8 milijuna dolara

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Zoran Milanović posjetio je tvrtku “Đuro Đaković Grupa“, održao je sastanak s Upravom te obišao proizvodni pogon tvrtke
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Slavonski Brod: Premijer Andrej Plenković posjetio je tvrtku Đuro Đaković
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Zoran Milanović posjetio je tvrtku “Đuro Đaković Grupa“, održao je sastanak s Upravom te obišao proizvodni pogon tvrtke
14.09.2023.
u 18:08
U siječnju 2022. premijer Andrej Plenković rekao je da je Hrvatska pristala platiti 145,3 milijuna dolara za kupnju 89 borbenih vozila Bradley od SAD-a
Pogledaj originalni članak

Grupacija Đuro Đaković priopćila je u četvrtak da je njezina tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila potpisala ugovor vrijedan 3,82 milijuna dolara (3,6 milijuna eura) s američkom podružnicom međunarodne obrambene, zrakoplovne i sigurnosne tvrtke BAE Systems za suradnju u nabavi oklopnih borbenih vozila Bradley Hrvatskoj. Ugovor je potpisan kako bi se provela početna faza projekta isporuke Bradleya Ministarstvu obrane Republike Hrvatske, navodi se u obavijesti Đure Đakovića na zagrebačkoj burzi.

U siječnju 2022. premijer Andrej Plenković rekao je da je Hrvatska pristala platiti 145,3 milijuna dolara za kupnju 89 borbenih vozila Bradley od SAD-a, s ciljem poboljšanja sposobnosti svojih kopnenih snaga i ispunjavanja obveza koje je preuzela kao članica NATO-a.

VEZANI ČLANCI:

Prema ugovoru, Hrvatska će nabaviti 62 borbena vozila Bradley, 22 vozila za rezervne dijelove i pet vozila za obuku. Modernizaciju ovih borbenih vozila od 2023. do 2026. provodit će tvrtka Specijalna vozila Đuro Đaković, rekao je tada Plenković.

U Đuri Đakoviću, koji je od rujna prošle godine u većinskom vlasništvu češkog konzorcija DD Acquisition, pozdravili su tada najavu iz Vlade da će im biti povjeren posao modernizacije borbenih oklopnih vozila Bradley. Spomenuta je i mogućnost da slavonskobrodska grupacija postane regionalni centar za servisiranje Bradleyja.

Iz američkog veleposlanstva u Zagrebu tada su poručili kako SAD pozdravljaju odluku hrvatske vlade da kupi oklopna vozila Bradley i kako duboko cijene blisku suradnju hrvatske Vlade u tome projektu.

VIDEO Izjava premijera Andreja Plenkovića nakon sjednice

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 10

NO
Nostromo
22:10 14.09.2023.

Bilo bi nešto da je hrvatska platila bradlyje 3,8 miliona dolara, a ugovorila posao za 146 miliona dolara. A obrnuto pih, banožićeva posla. Ah da čovjek zida kuću pa mu treba lova.

DU
Deleted user
20:17 14.09.2023.

Nisam toliko upućena u problematiku. Pa zar nisu govorili da su Bradleyi donacija SAD-a. Sad ispada da smo platili 145 mil dolara za islužena vozila ?

PR
prajdali100
19:21 14.09.2023.

Bradley dolazi,dolazi...nikad da dođe. E jesmo " brzi"! Što je sa PZO sustavima? Valjda netko prati događanja u Ukrajini.