Koalicijski sporazum

Duspara i SDP dogovorili većinu u Slavonskom Brodu

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Duspara i SDP dogovorili većinu u Slavonskom Brodu
10.07.2013.
u 17:38
– Ovakav je sporazum bio pripremljen i za prvu sjednicu, a što se u međuvremenu promijenilo, trebate pitati ljude iz SDP-a. Ja sam i prije izbora rekao da mogu razgovarati sa svima jer nemam stranku ni stranačke stege – rekao je Duspara.
Pogledaj originalni članak

Gradonačelnik i nositelj kandidacijske liste grupe birača za slavonskobrodsko Gradsko vijeće Mirko Duspara i predsjednik brodskog SDP-a Roberto Lujić potpisali su danas (srijeda) koalicijski sporazum. Tako će deset Dusparinih i pet SDP-ovih vijećnika formirati većinu u Gradskom vijeću na sjednici koja bi se trebala održati 18. srpnja. Ovakva je koalicija mnoge iznenadila s obzirom na oštru retoriku koja je između ovih dviju opcija vladala u predizbornoj kampanji i u prošlom sazivu Gradskog vijeća, ali i činjenicu da je isti sporazum bio dogovoren i uoči prve konstituirajuće sjednice, pa je na kraju ipak propao.

– Ovakav je sporazum bio pripremljen i za prvu sjednicu, a što se u međuvremenu promijenilo, trebate pitati ljude iz SDP-a. Ja sam i prije izbora rekao da mogu razgovarati sa svima jer nemam stranku ni stranačke stege – rekao je Duspara. Lujić je rekao kako na prvoj sjednici ništa nije propalo, nego je došlo do "pogreške u komunikaciji".

– Sporazum je bio pripremljen, ali nešto smo u tom trenutku previdjeli. Istina je da je bilo teških riječi i sjedne i s druge strane, ali mislim da je to iza nas. Ovaj čin potpisivanja značio je puno više od isprike – rekao je Lujić.

Sporazumom je predviđeno da prve dvije godine na čelu Gradskog vijeća bude kandidat s Dusparine, a druge dvije s SDP-ove liste.

>>Duspara najavio mogućnost dogovora s HDZ-om

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.