Rat struja

Duspara: Zar moram dokazati da sam pravaš?

Duspara: Zar moram dokazati da sam pravaš?
27.05.2010.
u 17:44
U stranci se smije dopustiti anarhija, objašnjava predsjednik županijskog HSP-a Tomislav Vlajnić zahtjev za raspuštanje gradskog ogranka Slavonskog Broda.
Pogledaj originalni članak

Odnosi čelnih ljudi brodskog i županijskog HSP-a pucaju po svim šavovima! Potvrđeno je, naime, da je županijsko predsjedništvo stranke na sastanku održanom u srijedu navečer pokrenulo postupak raspuštanja gradske organizacije HSP-a, što predstavlja kulminaciju sukoba dviju pravaških struja koje predvode predsjednik županijske organizacije Tomislav Vlajnić s jedne te predsjednik gradske podružnice Mirko Duspara s druge strane.

Stvari dovodimo u red

Iako je posljednji rat između dviju struja planuo zbog loših izbornih rezultata ostvarenih na izborima za Vijeće MO Kolonija, stvarni razlozi mnogo su dublji. Dobar dio haespeovaca priklonjenih županijskoj struji HSP-a smatra da je Duspara, kao brodski gradonačelnik, oko sebe počeo okupljati isključivo poslušnike zanemarujući interese stranke. Prema tvrdnjama županijskih pravaša čiji je predvodnik Tomislav Vlajnić, ujedno i potpredsjednik stranke na nacionalnoj razini, “HSP ne može biti sredstvo ostvarenja osobnih interesa i ambicija te je potrebno stvari napokon dovesti u red”.

– Trebamo znati tko je unutar stranke na kojem mjestu, ne smije se dopustiti anarhija. HSP je izložen koordiniranim napadima, već se priprema osnivanje i neke nove pravaške stranke na županijskoj razini, a mi za to želimo biti spremni. Najbolje rješenje predstavljaju unutarstranački izbori, pa neka sami članovi stranke odluče tko će voditi podružnicu u budućnosti, kaže Vlajnić, napominjući da je prijedlog za raspuštanjem slavonskobrodske podružnice HSP-a poslan pred predsjedništvo stranke.

Nova stranka?

Dobri poznavatelji prilika na političkoj sceni kažu da osnivanje nove stranke na županijskoj razini, što Vlajnić spominje, znači vjerojatni osnutak HSP-a Ante Starčević Brodsko-posavske županije, koji sada na državnoj razini vodi Ruža Tomašić. Nova bi pravaška podružnica vjerojatno u svojim redovima rado vidjela i istaknute članove HSP-a iz Broda.

– Ne vjerujem da će predsjedništvo raspustiti podružnicu jer sam na izravnim izborima za gradonačelnika pobijedio u prvom krugu sa 51 posto, u Gradskom vijeću imamo 12 vijećnika. I sad bih ja uz takve rezultate trebao dokazivati jesam li pravaš ili ne – kaže Duspara i vjeruje da odluka o raspuštanju podružnice neće dobiti zeleno svjetlo predsjedništva stranke.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

BR
brkica2
15:39 28.05.2010.

Citat: Iako je posljednji rat između dviju struja planuo zbog loših izbornih rezultata ostvarenih na izborima za Vijeće MO Kolonija, stvarni razlozi mnogo su dublji. ...... Okrivljavati nekoga za loš izborni rezultat u MO Kolonija je budalaština. Tamo je tvrđava HDZ-a. Ima li igleda trgovački putnik, eskimu prodati frižidrer?