Radi prekovremeno

Dužan i bezbrižan Kerum hita po svoj drugi mandat

Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
Dužan i bezbrižan Kerum hita po svoj drugi mandat
11.05.2013.
u 12:28
Spin-doktori mogli bi učiti od Keruma: od svadljivca se preko noći transformirao u zafrkanta i pučkog tribuna
Pogledaj originalni članak

Željko Kerum se od nevidljivog, namrgođenog i svadljivog gradonačelnika preko noći transformirao u sveprisutnog, dobro raspoloženog, za zafrkanciju i druženje spremnog narodnog tribuna koji od “običnog” čovjeka, kakav je i sam, traži drugi mandat.

Kampanju vodi maherski, uglavnom na račun Grada Splita. Sve što nije radio četiri godine ostavio je za zadnjih mjesec dana.

Prvo je otvorio Zapadnu obalu, potrošio 550.000 kuna i ludovao cijeli dan. U podne je vozio jet-ski, popodne motocikl, a uvečer na pozornici s Oliverom pjevao “Zato čuvaj me se Fani, jer ja sam stari morski vuk”.

Onda je na fešti Svetog Duje, dodjeljujući Nagrade grada, u mikrofon rekao da je on u mandatu napravio dva sina, što je pothvat koji nijedan gradonačelnik u Splitu prije njega nije izveo. Kerum se onda mikrofona dohvatio i s Mladenom Grdovićem, Splićane je počastio izvedbom hita u kojem se i on, ali i svi ostali, pronalaze, “Nije u šoldima sve”.

Duguje milijune državi, ali kako u svakom zlu ima nešto dobra, ovako dužan, a bezbrižan, računa kako će svojim siromašnim biračima biti još draži.

– Više vridi jedna moja dosjetka nego deset plakata – otkrio je tajnu konkurentima čije je bezlične kampanje potpuno zasjenio.

Sučeljavanja s Vjekoslavom Ivaniševićem (HDZ) i Ivom Baldasarom (SDP) do sada je Kerum uspijevao pretvarati u svoj šou, ali šlag na predizbornoj torti ostavljen je za kraj.

U tjednu prije izbora Žele će svom Splitu podariti križ na Marjanu i Tuđmana kod Nadbiskupije. Križ su financirali “anonimni donatori”, a skulpturu Tuđmana Splićani, iz gradske blagajne, 800.000 kuna. Nijedan splitski vijećnik prije izbora nije se usudio sugrađanima uskratiti Tuđmana i križ...

 >>Kerumov 10-metarski križ vidjet će se čak iz Kaštela

LEGENDARNA ZNANSTVENICA

Osmislila je proizvod koji je proslavio Hrvatsku, a živjela je skromno i samozatajno

Posljednje godine života provela je u koprivničkom domu umirovljenika, a skromno i samozatajno, kako je živjela, tako nas je i napustila u ljeto 2008. godine, u 89. godini života. Dobitnica je mnogih priznanja, od kojih se posebno može izdvojiti visoko odličje predsjednika Republike Hrvatske – Red Danice s likom Nikole Tesle, Zlatna kuna za životno djelo Hrvatske gospodarske komore te spomenica Podravke za životno djelo.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.