Zajedničko priopćenje

Dva ogranka Al Kaide prijete Saudijskoj Arabiji

Foto: Reuters/PIXSELL
Dva ogranka Al Kaide prijete Saudijskoj Arabiji
11.01.2016.
u 12:45
Čelnik Aqpe, rođene iz spajanja saudijskog i jemenskog ogranka Al Kaide, nazvao je "mučenicima" džihadiste pogubljene u Saudijskoj Arabiji.
Pogledaj originalni članak

Saudijsko-jemenski i magrebski ogranak Al Kaide zaprijetio je osvetom Saudijskoj Arabiji za pogubljenje četrdesetak džihadista 2. siječnja istodobno kad i saudijskoj šijitskog dostojanstvenika Nimr al-Nimra.

U zajedničkom priopćenju koje su danas on line objavile džihadističke stranice - Al Kaida na Arapskom poluotoku (Aqpa) i Al Kaida u islamskom Magrebu (Aqmi) optužuju saudijske čelnike da su "počinili glupi čin" smaknuvši te osobe "usprkos upozorenjima mudžahedina" u svijetu.

Čelnik Aqpe, rođene iz spajanja saudijskog i jemenskog ogranka Al Kaide, nazvao je "mučenicima" džihadiste pogubljene u Saudijskoj Arabiji.

Vlasti Rijada pogubile su 2. siječnja 47 osoba zbog "terorizma", od kojih je više od 40 imalo veze sa sunitskom ekstremističkom organizacijom Al Kaide a osuđeni su za pogibeljne napade u 2000.-ima na saudijskom tlu. 

>> Rasipni vladar u samo je godinu dana doveo Saudijsku Arabiju pred bankrot 

>> Princ Mohamed bin Salman: Saudijci neće dopustiti rat s Iranom

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

Avatar tomislav21
tomislav21
14:02 11.01.2016.

ajd ne se.rite koga vi lazete

Avatar superhik74
superhik74
19:42 11.01.2016.

Pocetak kraja private drzave obitelji Al Saud je vise nego ocigledan. Toliko su u dugu zbog pada cijena nafte da su poceli prodavati vlastitu naftnu industriju (sto je jedino sto imaju osim pjeska u pustinji) kako bi zakrpili rupe u proracunu a prethodno ogromne devizne rezerve se tope nevidjenom brzinom. Kraj ratovima u Iraku, Siriji i Jemenu se niti ne nazire, a jos moraju financirati vlastitu okupaciju Bahreina i podrzavati pucisticku vlast u Egiptu. Sve u svemu lose im se pise, sto je jako dobro za ostatak normalnog svijeta.

Avatar tomislav21
tomislav21
14:03 11.01.2016.

zaboravi HINA autor