Nema sloge

Dva sindikata, a jedna prostorija: Ne želimo dijeliti sobu

Foto: 'Goran Kovacic/PIXSELL'
'07.03.2012., Rijeka - Rijecki zatvor i zatvorenici na prozorima celija sa kojih komuniciraju sa prijateljima napolju. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL'
Foto: ''
'stipanovic_nnn_unu_290113'
Foto: 'Zeljko Lukunic/PIXSELL'
'25.07.2012., Zagreb - Sastanak pregovarackih odbora Vlade Republike Hrvatske i sindikata drzavnih sluzbi o potvrdi teksta novog Kolektivnog ugovora za drzavne sluzbenike i namjestenike u zgradi Vlade
30.01.2013.
u 20:27
Zbog neprimjerenih uvjeta rada žalba poslana na čak sedam adresa
Pogledaj originalni članak

U zatvorskom sustavu nije, izgleda, tijesno samo u ćelijama. Mjesto, odnosno prostorija više traži se i za sindikaliste jer predstavnici dvaju sindikata pravosudne policije u zatvoru u Rijeci teško mogu "pod isti krov", odnosno u istu sobu.

Kaže to Vlado Dubrović, predsjednik Sindikata pravosudne policije koji je ovih dana na sedam adresa uputio "zahtjev za neometano korištenje sindikalnih prostorija". Razlog njegova i nezadovoljstva njegova članstva jest u tome što je uprava zatvora odlučila da sindikalisti iz ovog i Nezavisnog sindikata pravosudne policije više nemaju svaki svoj ured, već jedan zajednički. Druga prostorija "rezervirana" je za službenike zatvora jer im se, objašnjava uprava zatvora, ne mogu osigurati primjereni uvjeti rada.

Unajmio prostor u gradu

Milan Stipanović, predsjednik Nezavisnog sindikata pravosudne policije, taj je prijedlog prihvatio:

– Ne vidim u čemu je problem. Pa u Lepoglavi su tri sindikata u istoj prostoriji i sve funkcionira – kaže Stipanović koji je do prije dvije godine bio dopredsjednik u Dubrovićevu sindikatu. Razišli su se, kaže, nakon što su sindikalisti protiv Dubrovića podnijeli kaznenu prijavu zbog otuđenja stotinjak tisuća sindikalnih kuna: – Zapravo je to jedini problem. Dubrović ionako u zatvoru nije bio godinu i pol, on je unajmio prostorije u gradu i tamo radi. Ovu prostoriju zatvoru koristi jedan njegov povjerenik i s nama dvojicom iz Nezavisnog sindikata u istoj bi sobi bilo dovoljno mjesta za sve – tvrdi Stipanović.

Vlado Dubrović s njim se nikako ne slaže: – Mi vjerujemo da je taj sindikat osnovala uprava zatvora da bi štitio njihove interese. Sada jednostavno želimo spriječiti da zbog zajedničke prostorije mi ostanemo bez svojih računala, stolica, arhiva... A upravo se to dogodilo kada je ovaj drugi sindikat osnovan. Uprava zatvora dala im je našu prostoriju i mi nismo nekoliko mjeseci mogli doći do svojih stvari. A to da ja ne dolazim u sindikalnu prostoriju u zatvoru, nije istina. Tamo sam nekoliko puta mjesečno. Od naših sindikalista koriste je još četvorica – odgovara Dubrović.

'Pa oni su samo u Rijeci'

On potvrđuje da se protiv njega vodi sudski postupak zbog navodne pronevjere sindikalnog novca, ali kaže da ta optužba nije utemeljena: – Pa naš sindikat ima 1300 članova u cijeloj Hrvatskoj, a ovaj drugi sindikat postoji samo u riječkom zatvoru – kaže Vlado Dubrović.

>>Štern bi posrnule trgovačke centre pretvarao u zatvore

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.