Slave obljetnicu

Dvadeset godina ponosa riječkih Ajkula

Foto: Nel Pavletić/PIXSELL
Dvadeset godina ponosa riječkih Ajkula
08.04.2011.
u 15:27
U znak poštovanja i sjećanja na Marina Jakominića, zapovjednika Specijalne jedinice policije koji je 1992. godine poginuo na Velebitu po njemu je 2004. godine nazvana jedna od ulica u Rijeci
Pogledaj originalni članak

Specijalna jedinica Policije Rijeka, prva borbena postrojba u Primorsko-goranskoj županiji, danas obilježava 20 godina od osnutka. Obilježavanje obljetnice počelo je jutrošnjim polaganjem vijenca u Aleji hrvatskih branitelja na gradskom groblju Drenova, a nastavit će se poslijepodne na Delti svečanim postrojavanjem 400 sadašnjih i bivših pripadnika jedinice i polaganjem vijenca na Mostu hrvatskih branitelja. S Delte je postrojba 1991. godine krenula u Domovinski rat. Povodom obljetnice u HNK Ivana pl. Zajca. večeras se održava svečani prigodni koncert i prikazivanje filma o povijesti Specijalne jedinice policije i Ajkula.

 

Na svom ratnom putu diljem Hrvatske ova je postrojba imala osam poginulih i 56 ranjenih pripadnika. Kao sastavnica MUP-a RH Specijalna jedinica policije Rijeka djeluje i danas, a svjetli put postrojbe nastavljaju i članovi Udruge specijalne policije domovinskog rata Ajkula. U znak poštovanja i sjećanja na Marina Jakominića, zapovjednika Specijalne jedinice policije koji je 1992. godine poginuo na Velebitu po njemu je 2004. godine nazvana jedna od ulica u Rijeci.

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.