BJELOVAR

Dvaput smijenjen zbog istog razloga

15.02.2002.
u 00:00
* Unatoč svemu, u Bjelovaru, Čazmi, Garešnici, Grubišnom Polju i Daruvaru zahtjeve je uspjelo predati 6500 poljoprivrednika od očekivanih 13.000
Pogledaj originalni članak

BJELOVAR - Blamaža u vezi s podnošenjem zahtjeva za novčane poticaje u ovogodišnjoj proljetnoj sjetvi, nastala prošloga petka, kad je u redu za predaju zahtjeva pred zgradom Bjelovarsko-bilogorske županije čekalo nekoliko tisuća poljoprivrednika, završena je smjenom vršitelja dužnosti pročelnika Ureda za gospodarstvo Milana Pavičića.

- Smijenjen je 11. veljače, a razlog je pogrešna procjena u organizaciji raspodjele poticaja. Raspoređen je na radno mjesto referenta u Uredu za gospodarstvo - kaže Branka Saks, predstojnica Ureda državne uprave u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, dodajući da je, unatoč svemu, u Bjelovaru, Čazmi, Garešnici, Grubišnom Polju i Daruvaru zahtjeve toga dana predalo oko 6500 poljoprivrednika od očekivanih 13.000.

U cijeloj priči o poticajima neobično je to što je riječ o već drugoj Pavičićevoj smjeni zbog gužvi pri podjeli poticaja. U sličnoj je situaciji, naime, prošle godine župan Damir Bajs razriješio dužnosti tadašnjega pročelnika Ureda za gospodarstvo Mladena Markešića i njegova zamjenika Milana Pavičića. Reorganizacijom u državnoj upravi, odnosno razdvajanjem samoupravnoga dijela županije od dijela državne uprave, obavljenim 8. srpnja prošle godine, M. Pavičić došao je na položaj vršitelja dužnosti pročelnika Ureda za gospodarstvo, za koji je mjerodavan postao Ured državne uprave. Nakon ovogodišnje blamaže, županu Damiru Bajsu preostalo je samo izražavanje žaljenja što su poljoprivrednici ipak satima čekali na predaju zahtjeva i što je taj slučaj, zbog redova u kojima je ponekom i pozlilo, dospio na udarne stranice novina i u televizijske vijesti.

- Na velik je posao bez potrebe pala mrlja, to više što je Bjelovarsko-bilogorska županija dobila poticaje za gotovo 30.000 hektara oranica, po čemu je na četvrtome mjestu u Hrvatskoj - kaže župan Damir Bajs.

M. Martinić

Pogledajte na vecernji.hr