PREVARANTICA

Dvije starije osobe prevarila za više od milijun kuna

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Dvije starije osobe prevarila za više od milijun kuna
20.03.2013.
u 13:24
Osumnjičena (65) je kazneno prijavljena zbog prijevare i krivotvorenja isprava
Pogledaj originalni članak

65-godišnja žena kazneno je prijavljena i pritvorena nakon što je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je dvije starije osobe prevarila za više od milijun kuna, javlja PU dubrovačko-neretvanska.

Naime, osumnjičena je u posljednjih nekoliko godina dovela u zabludu dvije starije osobe, koje su joj u više navrata posuđivale novac koji im nije vratila u dogovorenim rokovima. Radi se o ukupnom iznosu većem od milijun kuna. Također je utvrđeno da je osumnjičena bez znanja i suglasnosti jednog od oštećenih u više navrata koristila njegovu kreditnu karticu oštetivši ga za oko 7.000 kuna.

Osumnjičena je spomenuta kaznena djela počinila na način da je dolazila u privatne kuće ili stanove, poglavito starijih i nemoćnih ljudi koji su tražili pomoć u obavljanju kućanskih poslova. Nakon što bi stekla njihovo povjerenje, od njih je posuđivala novac koji im nikada nije vratila.

Osumnjičena je uz kaznenu prijavu zbog prijevare i krivotvorenja isprava predana pritvorskom nadzorniku PU dubrovačko-neretvanske, a kriminalističko istraživanje se nastavlja.

>> Varala predstavljajući se kao stručnjak za legalizaciju na \'fejsu\'

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.