HULIGANI

Dvojica optužena u Šibeniku zbog izazivanja nereda na utakmici Hrvatska-Češka

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
neredi
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
neredi
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
neredi
14.09.2016.
u 14:06
Ovo su, koliko je poznato, prve optužnice zbog ljetošnjih navijačkih izgreda po francuskim stadionima
Pogledaj originalni članak

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku podiglo je optužnicu protiv 28-godišnjaka i 20-godišnjaka, koji se terete za izazivanje nereda tijekom Europskog prvenstva u nogometu, koje je ljetos igrano u Francuskoj.

Konkretnije, radi se o utakmici između Češke i Hrvatske koja je 17. lipnja igrana u Saint Etienneu, a koja je zbog tučnjave na tribinama i bacanja baklji u teren nakratko bila prekinuta u 86. minuti utakmice. Prema optužnici, tereti se 28-godišnjak da je kao pripadnik veće grupe navijača, s ciljem da izazove nerede i onemogući nastavak utakmice, verbalno i fizički napadao ostale navijače koji su bili na istoj tribini.

Tereti ga se da je poticao druge navijače da se tuku, a takvo njegovo ponašanje je, tvrdi tužiteljstvo, za posljedicu imalo i to što je HNS zbog navijačkih izgreda kažnjen sa 100.000 eura.

Za istu vrstu, kako kaže tužiteljstvo, protupravnog ponašanja tereti se i 20-godišnjak kojem su izrečene mjere opreza, čije produljenje traži tužiteljstvo. Mladić tako ne smije napuštati boravište te ima zabranu posjećivanja svih sportskih natjecanja. Ni 28-godišnjak ne smije napuštati boravište, s tim da je njemu mjera opreza zabrane napuštanja boravišta određena uz jamstvo.

Ovo su, koliko je poznato, prve optužnice zbog ljetošnjih navijačkih izgreda po francuskim stadionima. Po povratku u Hrvatsku više osoba bilo je uhićeno na području Dalmacije, Slavonije i Zagreba te je protiv njih pokrenuta istraga zbog događanja u Francuskoj. Inače, zbog događaja u Francuskoj tada je reagirala i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, koja je čak tražila da se zbog te problematike sazove i hitna sjednica Vlade, dok je izgrednicima poručila da su – neprijatelji Hrvatske i orjunaši.

>> Uefa donijela odluku, HNS kažnjen sa 100 tisuća eura!

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 23

PA
Pajkoslava2
14:34 14.09.2016.

ime i prezime???

DU
Deleted user
14:33 14.09.2016.

Kilave previse, sta je s ostalim huliganima, sta se ceka, jeli to ta famozna pravna drzava po mostovom ministru policije i mostovom ministru pravosudja?

PA
Pajkoslava2
14:34 14.09.2016.

ime i prezime???