napad u dugom selu

Dvojici maloljetnika određen istražni zatvor zbog premlaćivanja vršnjaka, treći pušten na slobodu

Foto: Tomislav Miletic/PIXSEL
Dugo Selo: Osnovna škola Ivan Benković gdje je u subotu pretučen maloljetnik
Foto: Tomislav Miletic/PIXSEL
Dugo Selo: Osnovna škola Ivan Benković gdje je u subotu pretučen maloljetnik
Foto: Tomislav Miletic/PIXSEL
Dugo Selo: Osnovna škola Ivan Benković gdje je u subotu pretučen maloljetnik
19.10.2022.
u 18:10
Općinsko kazneno državno odvjetništvo u Zagrebu predložilo je sucu istrage provođenje dokazne radnje prvog ispitivanja dvojice maloljetnih hrvatskih državljana (2007. i 2007.) zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo nasilničkog ponašanja
Pogledaj originalni članak

DORH je izvijestio da su ispitana trojica maloljetnika nakon napada u Dugom Selu na dječaka. Dvojici su odredili istražni zatvor, treći je zbog dobi pušten na slobodu. Ovaj slučaj odjeknuo je u javnosti kada je otac dječaka (15) objavio na Facebooku što se dogodilo. Dva dana nakon incidenta, napadnuti maloljetnik odlučio je progovoriti o onome što se dogodilo. Sjedio je s dvije prijateljice kada mu je navodno prišla grupa maskiranih dječaka, ispričao je. 

"Njima nije bilo bitno ništa, nisu imali nikakav motiv osim da nekoga pretuku iz zabave, a ovoga puta to sam bio ja. Sjećam se da je jedna prijateljica odmah otišla i nakon toga sam osjetio snažan udarac od kojeg sam se onesvijestio. Iako sam bio u nesvijesti osjetio sam bol od naknadnih udaraca - ispričao je tada mladić za 24sata.  

Zagrebačka policija je objavila kako je troje maloljetnika uhićeno u slučaju incidenta u Dugom Selu.  Danas se oglasio DORH priopćenjem.

"Općinsko kazneno državno odvjetništvo u Zagrebu predložilo je sucu istrage provođenje dokazne radnje prvog ispitivanja dvojice maloljetnih hrvatskih državljana (2007. i 2007.) zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo nasilničkog ponašanja iz članka 323.a te teške tjelesne ozljede iz članka 118. stavak 1. Kaznenog zakona.

"Postoji osnovana sumnja da su dvojica maloljetnika (2007. i 2007.) zajedno s djetetom (2008.) počinili navedena kaznena djela 8. listopada 2022. u Dugom Selu.

Nakon provedene dokazne radnje ispitivanja dvojice osumnjičenih maloljetnika (2007. i 2007.), 18. listopada 2022. je predloženo određivanje istražnog zatvora u odnosu na navedene maloljetnike zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 3. ZKP-a). Navedeni prijedlog je prihvaćen te je dvojici osumnjičenih maloljetnika određen istražni zatvor po predloženoj zakonskoj osnovi.

Treći maloljetnik (2008.) je pušten na slobodu bez provođenja dokazne radnje ispitivanja budući da je u vrijeme počinjenja kaznenog djela bio kazneno neodgovoran zbog svoje dobi (članak 7. stavak 1. Kaznenog zakona)", stoji u priopćenju.

Nakon što su napadači identificirani, sve je ponovo komentirao i otac pretučenog dječaka. "Trebao bih kao biti sretan jer su privedeni, ali nisam. Prazan sam, umoran i tužan zbog svega što se događa oko nas. Lakše mi jer su privedeni počinitelji, ali jučer sam primio vijest da je na istom mjestu pretučen još jedan mladić. Ne mogu biti sretan, samo sam zabrinut", komentirao je. 

U međuvremenu novi slučaj vršnjačkog nasilja zabilježen je i u utorak ispred škole u Dugom Selu. Incident je potvrdila i zagrebačka policija, prenosi 24sata te su kazali da nije riječ o istim napadačima.

Video: Izgubio mobitel u kući koju je pljačkao

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

Avatar Cantor
Cantor
19:11 19.10.2022.

Istražni zatvor? Opasnost utjecanja na svjedoke?

MK
MKinkognito60
19:15 19.10.2022.

To će trajazi izgleda dok roditelji ili moćda djedovi ne uzmu pravdu u ruke. Znam prijer kako to izgleda kad se dogodi, nije nimalo lijepo.

ST
stefj
18:47 19.10.2022.

A privođenje roditelja trećeg maloljetnika? Oni su odgovorni za njegovo ponašanje. Zašto nema toga?