vraća se u hrvatsku?

Džepovi puni droge: Britanski DJ mora odraditi 400 sati

Foto: Facebook
Džepovi puni droge: Britanski DJ mora odraditi 400 sati
24.12.2014.
u 18:30
David Andrew Bird, poznati britanski DJ Andy Bird, uskoro bi ponovno mogao doputovati u Hrvatsku
Pogledaj originalni članak

David Andrew Bird, poznati britanski DJ Andy Bird, uskoro bi ponovno mogao doputovati u Hrvatsku. Ali ne zbog posla, nego rada za opće dobro, kako stoji u nepravomoćnoj presudi Općinskog suda u Bujama. On je, naime, osuđen na kaznu zatvora od godine dana koja je zamijenjena radom za opće dobro jer je u rujnu prošle godine, za vrijeme rovinjskog Unknown festivala, sa sobom imao drogu koja je prema optužnici bila namijenjena daljnjoj prodaji. Rovinjska policija tada ga je uhitila s punim džepovima droge, paketićima s više od dvadeset tableta droge MDMA i 3,13 grama ketamina.

Prvo tražili 300.000 kn

Dan poslije u pretrazi vile u kojoj je boravio u Rovinju policajci su pronašli i dvadesetak grama kokaina i ketamina te malo više od 4 grama mefedrona. Pronašli su i novac, točnije, 4770 kuna i 15 funti, za koji su istražitelji zaključili da je riječ o novcu koji je zaradio prodajom droge. Tada je završio u istražnom zatvoru zbog opasnosti od bijega, a sutkinja mu je odredila 300.000 kuna jamčevine koja je poslije smanjena na 100.000 kuna. Iz pritvora su ga pustili četiri mjeseca kasnije, sredinom siječnja ove godine, nakon što su njegovi roditelji skupili novac i platili jamčevinu. Bird je sutkinji tada morao obećati da se neće skrivati ili napuštati boravište u Velikoj Britaniji te da neće ponoviti kazneno djelo.

Žalio se na presudu

Tada se napokon vratio u Veliku Britaniju, a prije nekoliko dana njegov je otac lokalnom portalu YorkPressu najavio žalbu na presudu. Tvrdi da je njegov sin nevin i da će to dokazati, ali da je ujedno i bio spreman vratiti se u Hrvatsku i odraditi više od 400 sati dobrotvornog rada kako bi cijelu neugodnu situaciju napokon ostavio iza sebe. Bird i njegov odvjetnik tvrdili su da je drogu netko podmetnuo prije pretrage, a britanskom veleposlanstvu žalili su se i na postupanje policije. Rekao je da je bio prisiljen potpisati neprevedene dokumente, a da je kuća u kojoj je bio s još 14 ljudi pretražena bez sudskog naloga. Bird je također tvrdio da je sa sobom imao drogu, ali za osobnu uporabu, a ne za prodaju. Prema presudi dan zatvora zamjenjuje se s dva sata rada za opće dobro u tvrtkama koje se bave humanitarnim, ekološkim ili komunalnim djelatnostima. Ipak, Birdov odvjetnik, ali i tužiteljstvo koje smatra da je kazna preblaga, žalili su se na presudu.

>>Britanski DJ nakon četiri mjeseca pušten iz pulskog pritvora

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

Avatar Baroudeur
Baroudeur
18:59 24.12.2014.

Cekaj, cekaj! Jos malo pa ce on tuziti Hrvatsku da mu se nadoknadi novcano ono vrijeme koje je proveo u zatvoru. Danas je to tako...

Avatar Forte
Forte
19:08 24.12.2014.

Poznati ?? zivim u UK NIKAD CUO (:

MB
Marlon Brando
10:27 25.12.2014.

Nije on DJ nego narkoman i diler.Vani bi ga sa takvom količinom droge i dokaza osudili na 10 godina,a eto,imal je sreće da mu se to dogodilo kod nas.