suprotno izjavi Pavičevića

Edita Tahiri: Srpski dužnosnici mogu na Kosovo samo uz dozvolu Prištine

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Edita Tahiri: Srpski dužnosnici mogu na Kosovo samo uz dozvolu Prištine
19.11.2014.
u 12:50
Pogledaj originalni članak

Potpredsjednica vlade Kosova Edita Tahiri (na fotografiji) odbacila je tvrdnje kako dužnosnici Srbije mogu posjetiti Kosovo bez dozvole Prištine, prenose beogradski mediji  prištinski dnevnik Epoka e Re.

- Dužnosnici Srbije mogu posjetiti Kosovo samo s dozvolom Prištine - rekla je potpredsjednica kosovske vlade, ujedno negirajući tako izjavu časnika za vezu Beograda u Prištini Dejana Pavićevića.
Dodala je kako su izaslanstva Beograda i Prištine postigla dogovor da će se časnici za vezu baviti organizacijom posjeta državnih dužnosnika Srbije i Kosova, "ali ne i njihovim odobravanjem". 

>> Edita Tahiri: Srbija na putu priznanja Kosova

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 29

TA
takitako
13:23 19.11.2014.

tocno je to sto veli ministarka, ali tocno je i to da kosovo je zadnja rupa u svirali na balkanu,i da nema tamo korupcije i ovakvih politicara kao Edita Tahiri kosovo bi moglo i da se smatra ozbiljnom drzavom, ovako ono sto je srbija zauvjek sa sebe odljepila, politicari kosova upropascavaju,i da nema nato-a i eulexa koji kosovu namecu fusnote i agende kosovo bi vec danas srbija opet zarobila..dakle kosovu je teze sa natom i politicarima koje danas imaju, no li su to imali sa srbijom jer sa srbijom su lakse izlazili kao moralni pobjednici, a ovo sto se dogadja danas na kosovu to je cirkus od drzave

Avatar Maryo
Maryo
16:10 19.11.2014.

Pa to je tocno jer su cinjenica i realnost da je Kosovo nezavisna drzava... dakle vlasti u Beogradu moraju imati putovnicu odnosno PASOŠ za prijeci granicu izmedju Republike Srbije i Republike Kosova.

TA
takitako
13:30 19.11.2014.

sve drzave na kojima ima vise od 50% muslimana,te drzave nemaju nikakvih ingerencije kao sto imaju druge drzave..primjer kosovo nema vojsku, nema ni granica na kojima ima jasno izrecene drzavni simboli..nato je na kosovu samo zato da srbija ne bude tu, ali sve osatalo je protektorat, a ono sto pise na papirima to nije realitet u praxi...kosovo je protektorat,jer drzava koja ni dana danas nema mogucnosti da sama vecinom izglasa zakone,onda to nije drzava..to je protektorat uz diktat