PREDSJEDNIČKI IZBORI

Egipat: A.Shafiqu zabranili da se kandidira na izborima

Foto: Reuters/PIXSELL
Egipat: A.Shafiqu zabranili da se kandidira na izborima
25.04.2012.
u 12:01
Shafiq je diskvalificiran u utorak i time je postao još jedan nepoželjan dužnosnik iz ere Hosnija Mubaraka. Njima je prema izmijenjenom zakonu onemogućeno sudjelovanje na izborima.
Pogledaj originalni članak

Bivšem egipatskom premijeru Ahmedu Shafiqu izborna komisija zabranila je sudjelovanje na predsjedničkim izborima.

Shafiq je diskvalificiran u utorak i time je, kako navodi BBC, postao još jedan nepoželjan dužnosnik iz ere Hosnija Mubaraka kojima je prema izmijenjenom zakonu onemogućeno sudjelovanje na izborima. Zakon je u utorak odobrilo vojno vijeće, a dva dana prije komisija je objavila konačnu listu kandidata na kojoj je ostalo samo 12 imena.

Po istom principu zabranjeno je sudjelovanje i bivšem potpredsjedniku Omaru Sulejmanu, ali i islamistu Muslimanskog bratstva Kharaitu al-Shateru i Salafistu Hazemu Abu Ismailu.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.