Nova uredba

EK dijeli novac za promociju poljoprivrednih proizvoda, ali Hrvati se zasad ne javljaju

Foto: ilustracija
EK dijeli novac za promociju poljoprivrednih proizvoda, ali Hrvati se zasad ne javljaju
15.10.2014.
u 23:15
Vijeće EU u ponedjeljak je usvojilo uredbu koja određuje pravila za promociju poljoprivrednih proizvoda na unutarnjem tržištu i na tržištu država izvan EU
Pogledaj originalni članak

Hrvati koji sa svojim poljoprivrednim proizvodima žele, primjerice, prodrijeti na kinesko tržište mogu tražiti od Europske komisije da im plati dio troškova promoviranja na sajmovima u Kini.

Vijeće EU u ponedjeljak je usvojilo uredbu koja određuje pravila za promociju poljoprivrednih proizvoda na unutarnjem tržištu i na tržištu država izvan EU. Prema toj uredbi, Komisija će godišnje dijeliti 60 milijuna eura, a do 2020. iznos će narasti na 200 milijuna eura godišnje. No, po postojećoj uredbi nitko se od hrvatskih proizvođača dosad nije prijavio za takvu pomoć u promoviranju poljoprivrednih proizvoda.

>> Što možemo naučiti o poljoprivredi od Austrijanaca?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

MX
MXLCLGTG
23:20 15.10.2014.

Nas ministar Jakovina nejma pojma o toj uredbi,a i sto bi.

DE
denihr
10:58 16.10.2014.

ne znaju niti nos obrisati a kamo li promovirati poljoprivredne proizvode . Tko je jadniji : ministar poljoprivrede i njegovi pobočnici ili poljoprivrednici :_)??

KO
kojesta
10:27 16.10.2014.

evo, pogledajte poljsku, do pred kratkim imala je jos konje i volovske zaprege po poljima, a sada....proizvodnja, moderni neboderi, nije za prepoznat. iskoristili su gotovo svih 100% poticaja, njih ne treba moliti da si uzmu novac, i jos neke