Odluka

Elementarna nepogoda u Murskom Središću i sedam općina

Foto: Michael Palijan / VLM
Elementarna nepogoda u Murskom Središću i sedam općina
15.09.2011.
u 15:24
Na području grada Murskog Središća i općina Gornji Mihaljevec, Podturen, Selnica, Sveti Juraj na Bregu, Sveti Martin na Muri, Šenkovec i Štrigova palo je premalo kiše od svibnja do rujna 2011.
Pogledaj originalni članak

ČAKOVEC - Međimurski župan Ivan Perhoč u četvrtak je donio odluku o proglašenju elementarne nepogode suše na dijelu područja Međimurske županije.

Proglašena je za područje grada Murskog Središća i općina Gornji Mihaljevec, Podturen, Selnica, Sveti Juraj na Bregu, Sveti Martin na Muri, Šenkovec i Štrigova zbog neuobičajeno malo oborina od svibnja do rujna 2011. Suša je dovela do znatno umanjenih prinosa ratarskih i povrtlarskih kultura, krmnog bilja i voćnjaka.

Procjenu štete obavit će županijsko povjerenstvo za procjenu štete od elementarnih nepogoda zajedno s nadležnim gradskim i općinskim povjerenstvima.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

JA
japa
09:36 18.09.2011.

Kraj Mure a proglašavaju elementernu nepogodu! Pa to je sramota. Voda teće kraj kukuruza a kukuruz se suši jer nije bilo kiše.......

FE
ferenc
14:52 18.09.2011.

Zahvaceno je sredisnje Medjimurje susom koje obuhvaca navedene krajeve ali se posebice naglasava\" Mursko Sredisce´\" koje je najmanje od tih navedenih zahvaceno,a ovaj japa nema pojma o komentarima