'JEDAN NA JEDAN'

Elon Musk pozvao Putina na borbu u čudnom tvitu na ćirilici: "Ulog je Ukrajina"

Foto: Patrick Pleul/dpa-Zentralbild/POOL/dpa /DPA/PIXSELL
Elon Musk
Foto: SPUTNIK/REUTERS
Vladimir Putin
Foto: MIKE BLAKE/REUTERS
FILE PHOTO: FILE PHOTO: SpaceX owner and Tesla CEO Elon Musk speaks during a conversation with legendary game designer Todd Howard at the E3 gaming convention in Los Angeles
14.03.2022.
u 13:18
Kasnije je dodao još jedan tweet u kojem je označio Kremlj i upitao pristaju li na borbu. Tweetovi su izazvali mnogo komentara, a korisnici nisu sigurni šali li se Musk ili ne.
Pogledaj originalni članak

Elon Musk putem Twittera je pozvao ruskog predsjednika Vladimira Putina na borbu.

- Ovim putem izazivam Putina na borbu, napisao je Elon Musk djelomično na latinici, a djelomično na ćirilici i dodao: "Ulog je Ukrajina".

Kasnije je dodao još jedan tweet u kojem je označio Kremlj i upitao pristaju li na borbu. Tweetovi su izazvali mnogo komentara, a korisnici nisu sigurni šali li se Musk ili ne.

Nakon što je započela, kako Putin to naziva, specijalna vojna operacija u Ukrajini, Musk je odbio blokirati ruske državne medije, kao što su mnoge platforme učinile. On je izjavio da su neke vlade, ali ne i ukrajinska, naložile njegovom satelitskom širokopojasnom servisu Starlink da blokira ruske informativne izvore i medijske kuće.

- Nećemo to učiniti osim ako smo na nišanu. Oprostite što smo apsolutne pristalice slobode govora - poručio je Musk.

VIDEO Kolona automobila u Srbiji podržala je rusku invaziju na Ukrajinu

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

AM
Amen
13:32 14.03.2022.

Jednu svemirsku raketu na Kremlj i neka igra počne.

Avatar StormRaider95
StormRaider95
15:30 14.03.2022.

Podržavam odluku da se ne ukine pravo na govor, bilo kom! No prezirem ovo samoreklamiranje, dok Ukrajinski narod krvari. Egomanijak proziva egomanijaka. Fuj!