Turski predsjednik

Erdogan neće odgovoriti na "emocionalne" reakcije Moskve

Foto: Reuters/PIXSELL
Erdogan neće odgovoriti na "emocionalne" reakcije Moskve
02.12.2015.
u 10:13
Erdogan je kazao kako ne dolazi u obzir protjerivanje ruskih državljana iz Turske. – To ne bi bilo dostojno Turske – naglasio je.
Pogledaj originalni članak

Turska neće odgovoriti na "emocionalne" reakcije Rusije nakon što je tursko zrakoplovstvo srušilo jedan od njezinih vojnih zrakoplova i neće se okomiti na ruske državljane i interese Rusije, rekao je turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan.

– Primijenit ćemo odmjeren pristup glede emocionalnih ispada Rusije – izjavio je jučer navečer Erdogan kojeg citira dnevnik Hurriyer, novinarima koji su ga pratili u avionu između Pariza, gdje je sudjelovao na svjetskom summitu o klimi, i Katara kamo odlazi u radni posjet.

Erdogan je kazao kako ne dolazi u obzir protjerivanje ruskih državljana iz Turske. –  To ne bi bilo dostojno Turske – naglasio je on.

Moskva je odlučila ponovno uvesti vize za Turke počevši od 1. siječnja te je pozvala svoje građane da ne putuju više u Tursku.

Erdogan je također osudio gospodarske sankcije koje je usvojila Rusija. – Rusija je naš strateški partner, ali gledajte što rade: sankcioniraju naše poslovne ljude, nećemo koristiti takav jezik.

Turski predsjednik kazao je da je njegova zemlja spremna ostati bez ruskog plina, glavnog izvora energije.

– Nismo oduvijek živjeli s prirodnim plinom, znate. Ovaj je narod naviknut na nestašicu – rekao je on. 

>> Obama pozvao Tursku i Rusiju da se koncentriraju na zajedničkog neprijatelja - Islamsku državu 

>> 'Mir će se vratiti u Siriju kad Zapad i Saudijska Arabija prestanu podržavati teroriste'

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 44

Avatar Abcd....
Abcd....
10:50 02.12.2015.

Vrijeme je da se Carigrad vrati krscanima, istocni dio Turske da Siriji i Kurdima, pa neka sultan Erdogan uziva u pasaluku oko Ankare. Trebalo je to napraviti i 1878.

HR
hromcan
10:39 02.12.2015.

Koji si ti Erdoganu Isilovac samo ti još fali ona čupava brada...

AA
aabbcc
12:58 02.12.2015.

Bezobrazan a poglup i sa rusenjem aviona je samo nanio stetu svojim umjerenim teroristima u Siriji kako ih to ameri vole nazivati .