Pregovori

EU će u svibnju u Zagrebu provjeriti dokaze u poglavlju 23

Foto: AFP
EU će u svibnju u Zagrebu provjeriti dokaze u poglavlju 23
13.04.2011.
u 19:23
Hrvatske vlasti mnogo čine ne bi li predstavile zadovoljavajući niz rezultata u tome poglavlju, rekao je Štefan Füle
Pogledaj originalni članak

Europska komisija i zemlje članice Europske Unije poslat će početkom svibnja u Hrvatsku izaslanstvo stručnjaka za poglavlje 23 - Pravosuđe i temeljna prava, kako bi provjerili je li Hrvatska ispunila preostala mjerila za njegovo zatvaranje. Najavio je to u srijedu europski povjerenik za proširenje povjerenik za proširenje Štefan Füle. On nije potvrdio da će EK na temelju njihova izvještaja krajem svibnja objaviti novi izvještaj o Hrvatskoj u kojemu bi, budu li dojmovi pozitivni, potvrdio 21. lipnja kao nadnevan za završetak pristupnih pregovora.

- Ne želim ulaziti u pitanje nadnevaka – rekao je, dodavši da “hrvatske vlasti mnogo čine ne bi li predstavile zadovoljavajući niz rezultata u tome poglavlju”.

>>Bebić: Produljenje pregovora pojačalo bi euroskepticizam u RH

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

TZ
tzion
19:50 13.04.2011.

Sto je to \"nadnevak\"?!? Sto se tice E.U., neka si ju zabiju u jedno tamno mjesto. Dosta je vise tih igara. Neka zatvore to poglavlje, neka ga otvore... - ja cu glasati protiv te licemjerne, nepostene, nedemokratske tvorevine.

OB
-obrisani-
20:01 13.04.2011.

Ako nema dovoljno osuđenih srpskih zločinaca, ništa od EU

ST
standup
19:48 13.04.2011.

i je reka EU-Fule , po \"domacú- recéno\"..., dobro ste do sada skidali-hlacé,..a sada se sagnite da vam ga \"ucéramo\"...!!