Napeto na Krimu

EU prijeti sankcijama: Referendum je ilegalan!

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
krim
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
Krim
17.03.2014.
u 08:39
Kremlj poriče slanje vojske na Krim te naoružane muškarce u odorama bez oznaka opisuje kao "krimske obrambene snage"
Pogledaj originalni članak

Ministri vanjskih poslova zemalja Europske unije danas razgovaraju o daljnjim sankcijama protiv Rusije nakon što je referendumom na Krimu izglasano odcjepljenje od Ukrajine, javlja BBC. Blok od 28 zemalja razmatra zabranu viza i blokiranje imovine dijela ruskih dužnosnika.

Gotovo 97 posto glasača na Krimu podržalo je pripojenje Rusiji, a Moskva je poručila da će prihvatiti rezultate referenduma. S druge strane, Europska unija i SAD poručuju da je referendum na Krimu ilegalan.

Nove vlasti na Krimu tvrde kako su ruske trupe stigle nakon što je ukrajinski predsjednik, proruski orijentirani Viktor Janukovič protjeran nakon uličnih prosvjeda. Kremlj pak poriče slanje vojske na Krim te naoružane muškarce u odorama bez oznaka opisuje kao "krimske obrambene snage".

>> Službeno je: 97 posto glasača odabralo pripajanje Krima Rusiji!

>> Obama Putinu: SAD ne priznaje rezultate referenduma

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 36

QQ
qqq
11:18 17.03.2014.

hahah zapad razmatra blokiranje ruske imovine, pa i rusi će razmotrit blokadu zapadne imovine u Rusiji

Avatar pula125
pula125
09:10 17.03.2014.

Izgleda da neki previše gledaju "james bonda "pa misle da je to stvarnost ili su na nekim drogama. Rusi su za takve najbolji doktori.

Avatar vasilije
vasilije
10:43 17.03.2014.

Naravno da je za EU referendum nelegalan. Hrvatka je glasala protiv ulaska u EU pa je primljena. Neke članice EU na referendum su glasale protiv ustava EU. One su poništile i nametnuli Lisabonski sporazum. Tako da za EU demokratija ne postoji . Ne postoji demokratsko pravo naroda da se izjašnjava . Jednino važi zakon i odobronje iz Vavilona ( Brisela)