PROGNOZA ZA BLAGDANE

Objavljena vremenska prognoza za blagdane: Ima li nade za bijeli Božić?

Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Objavljena vremenska prognoza za blagdane: Ima li nade za bijeli Božić?
19.12.2021.
u 11:19
Od srijede slijedi nestabilnije i toplije razdoblje, uz jugozapadnjak, na Jadranu umjereno i jako jugo, te uz povremenu kišu
Pogledaj originalni članak

Danas će biti pretežno sunčano, mjestimice i vedro. Vjetar će biti uglavnom slab jugozapadni, a na istoku do umjeren sjeverozapadni i zapadni. Na Jadranu većinom umjeren sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 6 do 10, a na Jadranu između 11 i 14 °C.

"Nedjelja će na kopnu početi s hladnim, ponegdje moguće i maglovitim jutrom, no danju će biti barem djelomice sunčano. Oblaka i mjestimične magle bit će i na dijelu sjevernog Jadrana, osobito na zapadu Istre, dok će prema jugu biti sunčanije, ponegdje uz jaku buru. Podjednaki vremenski uvjeti nastavit će se i početkom novoga tjedna. Od srijede slijedi nestabilnije i toplije razdoblje, uz jugozapadnjak, na Jadranu umjereno i jako jugo, te uz povremenu kišu, na Jadranu i uz njega češću, lokalno moguće i obilniju, praćenu grmljavinom. Samo još u srijedu navečer u gorju ponegdje susnježica i snijeg.", prognozirala je za HRT dr. sc. Petra Mikuš Jurković iz DHMZ-a.

A ima li nade za bijeli Božić, ostat ćete razočarani.  "Nastavak vikenda bit će povoljan za boravak na otvorenome i uživanje u adventskom ugođaju. Ipak prikladno se odjenite jer će navečer biti razmjerno hladno. A priželjkujete li bijeli Božić, sve je vjerojatnije da vam se želja ni ove godine neće ispuniti. Naime, za blagdane jača južina s kojom dolazi i iznadprosječna toplina". 

Video: Meteorolog otkrio kolika je vjerojatnost da na Božić padne snijeg

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

ZA
zagi101
14:43 19.12.2021.

kakve veze ima hoće li biti snijega, pa u Australiji ili Brazilu ga nikad nema za Božić i ne kukaju

KA
kažemja
12:34 19.12.2021.

Svake godine isto pitanje i isti odgovor. Nema bijelog Božića osim možda u planinama. Nema ga godinama, u biti i ne sjećam se kad je bio snijeg baš na Božić a nemam baš malo godina. Ako se pogleda prognoza za Božić opet južina i preko 10 stupnjeva. Dobro ako ne bude i 20 stupnjeva jer je to fakat bolesno. Tako je kako je, klima je nepovratno uništena i za koju godinu snijeg ćemo gledati samo na slikama.