prognoza

Evo kakvo nas vrijeme očekuje za Staru i Novu godinu

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Evo kakvo nas vrijeme očekuje za Staru i Novu godinu
29.12.2013.
u 12:20
U kopnenim predjelima na staru godinu će i dalje biti većinom oblačno, a na Jadranu djelomično sunčano s promjenjivom naoblakom.
Pogledaj originalni članak

Stiže ciklona koju je Crometeo tim nazvao Ciprijan, javlja Crometeo.

''Kao po traci, zapadnu i sjevernu Europu zahvaćaju jake ciklone s Atlantika, a tako je bilo i u nedjelju ujutro. Sjevernije od Skandinavije nalazi se ciklonalni centar, a njen frontalni sustav pruža se preko istočne Europe sve do srednjeg Sredozemlja i sjevera Afrike. U Genovskom zaljevu oformio se slabo izražen sekundarni ciklonalni centar. Radi se o cikloni koju je Crometeo tim nazvao Ciprijan i koja već djeluje na vrijeme u zapadnom dijelu Hrvatske'', piše Crometeo i dodaje da će seta ciklona sljedeća tri dana kretati prema jugu Italije te da će njezin frontalni sustav djelomično utjecati na vrijeme u Hrvatskoj, uglavnom u Dalmaciji.

Crometeo također piše i o prognozi vremena za Staru i Novu godinu.

U kopnenim predjelima na staru godinu će i dalje biti većinom oblačno, a na Jadranu djelomično sunčano s promjenjivom naoblakom. 

Na kopnu je u utorak ponegdje je moguća vrlo slaba kiša ili rosulja. Puhat će većinom slab vjetar a temperatura bi uglavnom trebala biti između 3 i 8 stupnjeva Celzijusa. Na Jadranu bi se najviše dnevne temperature trebale kretati od 11 do 17 stupnjeva Celzijusa.

U novogodišnjoj noći na kopnu bi trebalo biti suho mirno i prohladno, a na Jadranu promjenjivo oblačno, u Dalmaciji uz mogućnost slabe kiše, ponegdje i pljuskova. U Lici, na Kordunu i u Gorskom kotaru moguće je da će padati malo kiše ili susnježice.

U srijedu na dan Nove godine malo kiše je moguće samo u Dalmaciju, a u ostatku zemlje bit će suho.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

>> Gdje je nestala snježna zima i hoće li stići?

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

IS
istri
12:55 29.12.2013.

Nova godina bez snjega -bez Rada bez novca i ono sto je najlosije bez nade. zivim 75 godina u nadi, ali samo obecanja od rodjenja pa do dan danas.