tužni skup u padovi

F. Salpietro: Naši roditelji bili su žrtve arogantnog čovjeka

Foto: Arhiva VL
F. Salpietro: Naši roditelji bili su žrtve arogantnog čovjeka
24.08.2011.
u 18:10
Supružnici Salpietro u Padovi su smatrani pravim pomorcima-amaterima, koji su svoj hobi pretvorili u strast, profesiju.
Pogledaj originalni članak

U Duomu u Padovi bračni par Francesca Salpietra (63) i Mariellu Patella (61), koji su poginuli 16. kolovoza u moru pokraj Primoštena nakon što je na njih gliserom naletio tajkun Tomislav Horvatinčić, na posljednji počinak ispratili su njihova obitelj i prijatelji.

- Naši roditelji bili su žrtve arogantnog i bahatog čovjeka. Santa Patienza bila im je poput doma, a sada je taj dom uništen. Tata i mama, Franc i Nelly, dali ste nam svu ljubav ovoga svijeta i hvala vam na svemu što ste nam dali na ovome svijetu. Da niste bili naši roditelji, družili bismo se s vama. Ponosni smo na vas - pročitao je u oproštajnom pismu njihov sin Federico Salpietro.

Obred pokopa predvodio je don Michele, župnik obitelji iz župe Santa Giustina. Njihova djeca Federico Salpietro (27), menadžer u jednoj tvrtki u Vicenzi, i Gaia Salpietro (22), studentica ekonomije na milanskom sveučilištu Bocconi, još ne mogu vjerovati da njihovih roditelja nema na jedrilici, da ne plove morem.

Supružnici Salpietro u Padovi su smatrani pravim pomorcima-amaterima, koji su svoj hobi pretvorili u strast, profesiju. Na kobnoj je jedrilici do 13. kolovoza bio Federico Salpietro s prijateljima, nakon čega se on vratio u Padovu, a jedrilicu su preuzeli njegovi roditelji.

– Ta je jedrilica bila njihov dragulj – kazao je F. Salpietro.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 28

AN
Andreeejjj
20:28 24.08.2011.

NAJISKRENIJA SUČUT OBITELJI SALPIETRO... Da, več se sprema šlihtanje i bonitete, prebnacit če ubicu u zatvor u Zagreb! Konforna čelija i naravno samačka, sa tv, video, hi-fi, lap top, posjete, itd, itd... Horvatinčić je dilao vozačke a radio je u policiji, ahahaha. Pobjegao je u Njemačku? Ma kažite iskreno, poslat je bio od UDBE po zadatku! Odradio je gore nekoliko \"šljakica\" (eksekutorskih, obitelji...) i naravno Udba ga pozvala nazad u ZG, gdje je bio \"spavać\", znaći na \"stand bye-u\" ili na čekanju, kako se veli! Pa vama stvarno nije jasno, da zbog tolikih ubistava i prevarama nije nikada ležao u buksi a kamoli da su mu oduzeli vozačku dozvolu?!? Znači, onda sa vama nešto nije uredu, sorry!? TOMO HORVATINČIĆ stari je suradnik UDBE ( 30 godina) i SIS-a (20 godina), pa zašto se onda čudite? Gad je ubio 5 ljudi i 4 invalida je ostavio iza sebe, a tek koliko eksekucija po Europi, punoooo i mnogoooo previše! Zar vam još to nije tipičan dokaz i uz toliko desetaka miljuna eura guitka? Ajme Bože, gdje ja to živim?!?

MI
mica1111
20:42 24.08.2011.

...pa dakle,da je i predsjednik države preminuo ne bi ste ovoliko pisali...što je brate previše,previše je...

ME
mek
19:09 24.08.2011.

Iskrena sućut obitelji i familiji na nenadanom gubitku. Ne ponovilo se!