Šef SDP-a na udaru

Facebook napad: Lider opozicije ima novu metu – Bernardića

Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Davor Bernardić
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
Davor Bernardić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Davor Bernardić, Željko Jovanović i Ranko Ostojić
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Davor Bernardić
18.08.2018.
u 20:36
Facebook stranica koja je izborne 2015. godine napadala HDZ, posebno T. Karamarka, danas napada Bernardića i njegovu ekipu.
Pogledaj originalni članak

Pred ljeto 2015. godine na Facebook stranici Lider opozicije svakodnevno se secirao i ismijavao HDZ, pogotovo njegov tadašnji šef Tomislav Karamarko. Bila je to izborna godina i SDP-u, kao i tadašnjem premijeru Zoranu Milanoviću postojanje takve Facebook stranice itekako je odgovaralo. Čak se jedno vrijeme nagađalo da iza stranice stoji upravo netko iz SDP-a s obzirom na sadržaj objava.

Nova meta

Poslije se ispostavilo da je kreira Zlatan Husić, povezan sa SDP-om. U to vrijeme stranica je bila vrlo aktivna, da bi se kasnije, nakon izbora, objave ipak prorijedile. Sve do prije tjedan dana kada se Lider opozicije ponovno “probudio”. Pa se tako opet svakog dana na tom profilu objavi i nekoliko postova. A ovog puta meta nije Tomislav Karamarko, nego, zanimljivo, predsjednik SDP-a Davor Bernardić.

Više-manje u svim zadnjim objavama koje prati nešto više od 8300 korisnika “sprdaju” se sa šefom SDP-a da je nestao, da nitko ne zna gdje je i da zbog toga ne reagira i ne traži ostavku ministra zdravstva Milana Kujundžića nakon tragične smrti mladića zbog sustava hitne službe.

– Pazi ovo, zovu me jučer da reagiram i tražim ostavku Kujundžića. A ja na godišnjem – jedan je od postova popraćenih Bernardićevom fotkom.

Osim Bernardića, na meti Lidera opozicije povremeno su i dva potpredsjednika stranke Zlatko Komadina i Rajko Ostojić kojima se također zamjera što stranka ne reagira ni na što što se događa na političkoj sceni jer su, kako Lider opozicije zaključuje, i oni na godišnjim odmorima.

– Očito je da se radi o digitalnoj gerila-kampanji i da je sve to što se objavljuje u interesu samo jednog klana u SDP-u, tzv. Milanovićevih dečki. Nije to ništa novo i specijalno inovativno. Oponašaju modele već viđene na temu Ive Sanadera, što je tehnički vrlo jednostavno izvesti i što može imati utjecaja, prvenstveno kod članova stranke, ali je usmjereno i na medijsku javnost – kaže SDP-ovka i komunikacijska stručnjakinja Aleksandra Kolarić.

Konačno “ukazanje”

Je li ova stranica i njena aktivnost s koje se definitivno napada jedna struja u SDP-u, a druga protežira, utjecala na to da se Davor Bernardić odlučio pojaviti u javnosti? Sigurno je pripomogla da se “šef oporbe” konačno odlučio “ukazati” pred kamerama što mu je, do jučer, netko na Ibleru očito sugerirao da ne čini.

>>Pogledajte video - Juncker uštipnuo Plenkovića

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 65

Avatar Toni Broo
Toni Broo
21:27 18.08.2018.

Zlatan Husić stoji iza te stranice, inače Bošnjak iz Sarajeva te član SDP-BiH. Doselio u Hrvatsku prije par godina jer SDP ima staro članstvo, pa ga osvježavaju uvozom Bošnjaka SDP-ovaca iz BiH. Odmah je dobio iskaznicu SDP-a Hrvatske i organizirao trol vojsku za obračune sa HDZ-om. Ta sdp trol vojska spama na svim portalima, najviše 24 sata, index-u, jutarnjem i večernjaku. Lako ih je prepoznati, stalno na kojem god članku neka tema vezana uz vladu pišu : "HDZ lopovi" , "zločinačka organizacija" i često glume Hrvate te pljuju po Hrvatima iz BiH te podlo pokušavaju dijeliti hrvatski nacionalni korpus. Imaju višestruke račune te masovno spamaju ne bi li se činilo da ih ima više. Često se otkriju da su manjinci jer koriste riječi koje su mogli naučiti samo u bošnjačkim ili srpskim školama. Sad su se okomili na Bernardića koji predstavlja koliko toliko hrvatsku struju u SDP-u iako prohrvatske struje u SDP-u baš i nema i svi se oni manje više bore za iste vrijednosti, a ljevičarske vrijednosti su projugoslavenska orijentiranost, zagovaranje izopačenih i progresivnih vrijednosti, mržnja prema braniteljima, dijaspori, pogotovo Hrvatima BiH podrijetla te mržnja prema katoličkoj crkvi. Bernardić i oni koji ga ruše samo žele biti vođe te ljevičarske platforme koja ima staro i antihrvatsko biračko tijelo. Zagrebački SDP čini 33% Srba, 10% Bošnjaka, ostali članovi iz miješanih brakova, malo je u SDP-u Hrvata i to malo njih predvodi Bernardić kojeg će uskoro uništiti jugosdp-ovci.

PR
prajdali100
21:12 18.08.2018.

Pazi ovo, nakav Husić izgleda pravi zafrkanciju na račun druga Bere ! Idi u Zenicu pa se tamo sprdaj sa Izetbegovićem, Nikšićem, Radončićem.....Bero možda jest " neshvaćen" ali najmanje TI imaš pravo da ga ismijavaš.

Avatar Kokodrilo
Kokodrilo
22:40 18.08.2018.

Husic, Stazic, Frljic...nema tu razlike.