Nepravomoćno

Fikret Abdić oslobođen optužbe za lažno predstavljanje

Foto: PIXSELL
Fikret Abdić oslobođen optužbe za lažno predstavljanje
01.12.2010.
u 15:59
Babi su, na Općinskom sudu u Karlovcu, po izricanju oslobađajuće presude pljeskali njegovi pristalice
Pogledaj originalni članak

Fikret Abdić na Općinskom je sudu u Karlovcu u srijedu oslobođen u sudskom postupku u kojem ga se teretilo za lažno predstavljanje.

Po optužnici Abdić je kod karlovačke javne bilježnice Blanke Žaje ovjerio svoju izjavu da je direktor tvrtke Agrokomerc Handelsges u Austriji. Na temelju nje postavio je Sulejmana Čufurovića za novog direktora Agrokomercove tvrtke u Karlovcu.

– Oslobođeni ste jer sud tijekom postupka nije našao dokaze za ovo kazneno djelo, kao ni dokaze o vašoj svjesnosti o počinjenju kaznenog djela. Odluka Doma za ljudska prava iz BiH dovoljan je dokaz da ste nezakonito smijenjeni s mjesta direktora. Naravno, ovo je prvostupanjska presuda na koju i vi i Državno odvjetništvo imate pravo žalbe – rekla je obrazlažući presudu sutkinja Elma Kaleb Mamić.

Jučerašnju raspravu ponovno je obilježio osebujan Abdićev stil razgovora sa sutkinjom. Tako je u spis htio predati, kako je rekao, presudne dokumente u ovom slučaju i to nakon što je dokazni postupak okončan. Dvadesetak Abdićevih pristaša koji su i jučer došli u Karlovac presudu je dočekalo pljeskom. Abdić je na sud stigao u pratnji pravosudnih policajaca s odsluženja kazne od 15 godina zatvora za ratni zločin.

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

LE
leptirica11
17:32 01.12.2010.

Koliko god negodivanja izazvala ova oslobađajuća odluka,itekako mora imati svoje uporište.Previše ČASNA je gospođa sutkinja ELMA KALEB MEMIĆ da bi si dozvolila progledavanje kroz prste,iz bilo kojih razloga,kako se to sad nagađa...ovom sada ipak robijašu,nekdašnjem moćniku.Za ono što je počinio ODGOVARA,ali ukoliko nisu pronađeni dokazi za proširenje optužnice,jednostavno osuđujuće presude neće biti! Takav je način rada ove MLADE,LIJEPE ali izuzetno pravedne sutkinje Karlovačkog suda.Uglavnom njena odluka se temelji na činjenicama a ne eventualnoj korumpiranosti!zato ju trebamo ne samo privhvatiti već i gromoglasno pozdraviti!

ST
strsica
04:38 03.12.2010.

Prije svega Babo lezi u zatvoru jer nije htio ratovati niti ga je zanimala politika. Uvijek je bio samo dobar ekonomista kao i covjek. To mu je najveci \"ratni zlocin\" a drugo od kud pravo Hrvatskoj da mu sudi. Pa on nije Hrvat. On nije nikada niti ratovao niti zivio u Hrvatskoj. Kojeg li politickog folklora i gluposti protiv nevinog covjeka.