MALVERZACIJE S EU FONDOVIMA

Filipović o uhićenjima: Projekt izgradnje sortirnice bio je proveden u roku, nitko se nije žalio

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Zagreb: Sastanak Inicijative 4 grada u Gradskoj upravi
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Zagreb: Sastanak Inicijative 4 grada u Gradskoj upravi
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Zagreb: Sastanak Inicijative 4 grada u Gradskoj upravi
04.04.2023.
u 10:33
Ured europskog javnog tužitelja potvrdio je kako je ovog utorka uhićeno pet osoba, i to zbog malverzacija s projektom koji je bio sufinanciran EU fondovima
Pogledaj originalni članak

Gradonačelnik Rijeke Marko Filipović na početku današnje sjednice Gradskog vijeća Rijeke upitan je da komentira slučaj uhićenja u gradu. Podsjetimo, Ured europskog javnog tužitelja potvrdio je da je ovog utorka uhićeno pet osoba, i to zbog malverzacija s projektom koji je bio sufinanciran EU fondovima.

– U ovom slučaju znam samo ono što je objavljeno u medijima tijekom današnjega jutra tako da nikakve detalje više od toga ne znam, ne raspolažem s više informacija u ovome trenutku. Ono što mogu reći jest da kao gradonačelnik poštujem rad svih institucija u Hrvatskoj, pa ako se ovi medijski navodi pokažu točnim, volio bih da se taj postupak što prije riješi. Naime, u Hrvatskoj vlada presumpcija nevinosti tako da inkriminacije i sumnje moraju biti dokazane na sudu, odnosno, tijekom postupka će se vidjeti njihova opravdanost. Mi u Gradu Rijeci postupit ćemo u svakom slučaju po zaključcima sudskog epiloga ovog slučaja – komentirao je gradonačelnik Rijeke.

Kazao je da je u ovom slučaju, kako je zaključio po medijskim natpisima, riječ o projektu gradnje sortirnice. – Kada je u pitanju projekt sortirnice mogu reći da je on proveden u svim predviđenim rokovima, po troškovniku i da je pregledan od strane SAFA-e i ARPE i da nije bilo nikakvih primjedbi niti penala. Predmet sumnje EU istražitelja jest trošenje EU sredstava u projektu, no vidjet ćemo nakon radnji u pravosudnom postupku koliko su te sumnje opravdane. Kao gradonačelnik zalažem se za potpuno transparentan rad gradske uprave i svih naših komunalnih tvrtki; od postupaka javne nabave do trošenje sredstava, svugdje vlada zakonitost i postupci se vode sukladno pozitivnim zakonskim propisima. Ponavljam, o konkretnim detaljima ne znam za sada ništa, no vidjet ćemo tijekom dana koliki je obuhvat ovog slučaja – dodao je Marko Filipović.

>> VIDEO Ivana Paradžiković otkrila kako ju je sin tješio nakon što je osuđena: 'Učio me kako od četkice napraviti nož'


 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

PE
PetarPan1108
12:37 04.04.2023.

Jos malo i selimo u neku drugu zupaniju gdje je neka cetvrta stranka na vlasti... Kaze EPPO...."sreci kraja nema....

JO
jožica
11:33 04.04.2023.

Opet HDZ? Ups Vojko je SDP.

Avatar Svračak
Svračak
11:08 04.04.2023.

Ti sigurno nisu iz gradonačelnikove stranke jer oni takve stvari ne rade!