Prosvjedi

Film možda nije ni snimljen iako zbog njega i dalje padaju glave

Foto: Screenshot
muslimani (1)
Foto: AFP/PIXSELL
Muhamed
Foto: 'LOUISA GOULIAMAKI'
'Thousands of immigrants to Greece, mainly from Pakistan gather at Athens central Syntagma square on August 24, 2012, during their protest rally against the recent violent attacks on immigrants by ult
Foto: DPA/Pixsell
muslimani (1)
22.09.2012.
u 09:00
I njemački mjesečnik Titanic najavio da će objaviti naslovnicu s muslimanskim sadržajem
Pogledaj originalni članak

Iako su svi očekivali da će petak biti pakleni dan na Bliskom istoku zbog najavljenih velikih prosvjeda u arapskom i muslimanskom svijetu pod nazivom „Branimo čast proroka Muhameda“ izazvanih filmom „Nevinost muslimana“ i karikaturom proroka Muhameda koju je objavio francuski satirički tjednik Charlie Hebdo, dan je prošao relativno mirno osim u Pakistanu. U gradu Bashauru zapaljene su dvije kinodvorane, a u sukobima s policijom ranjeno je najmanje 80 ljudi.

Oglasi nisu pomogli

Gnjev Pakistanaca nisu smanjili ni plaćeni oglasi za koje je ministarstvo vanjskih poslova SAD-a nekim pakistanskim TV postajama platilo 70 tisuća dolara da ih pušta, što je potvrdila i glasnogovornica Viktorija Noland, a ni spotovi u kojima predsjednik SAD-a Barack Obama i državna tajnica Hillary Clinton zapravo promoviraju islam u nadi da će to smanjiti njihov gnjev.

U idućim danima očekuju se još žešće reakcije muslimana jer je i njemački satirički mjesečnik Titanic dolio ulje na vatru najavivši da će na naslovnici za listopad biti fotomontaža Bettine Wulff, supruge bivšeg njemačkog predsjednika koju grli muslimanski borac s turbanom na glavi i nožem u ruci uz parodijski naslov: “Zapad se buni, Bettina Wulff snima film o Muhamedu”.

Taj broj časopisa, koji izlazi u 100.000 primjeraka mjesečno, pojavit će se 28. rujna u prodaji. Glavni urednik Leo Fischer kazao je da ga ne zanima reakcija muslimana ni u Njemačkoj ni diljem svijeta pa ni kritike koje će svakako stići od političkih čelnika kako iz Njemačke, tako i iz svijeta.

Francuska u pripravnosti

Za tu objavu odlučio se kako bi Muhamed bio svima u ustima. U međuvremenu, u Francuskoj je na snazi visok stupanj pripravnosti zbog straha od mogućih terorističkih napada koje bi mogli izvesti islamisti nakon što je radikalni vjerski vođa Muay Al-Kahtani najavio da se u idućim danima mogu očekivati osvetnički napadi na Francusku zbog karikature o proroku Muhamedu.

Stotine muslimanskih mladića, kazao je, spremne su učiniti ono što je učinio Muhamed Merah. Istodobno, ugledni američki magazin Hollywood Reporter objavio je da zapravo sporni film “Nevinost muslimana” scenarista Nakoule Basseleya Nakoule možda ni ne postoji, te da se zapravo nitko još nije javio da je pogledao cijeli film.

“Vidjeli smo 14-minutni isječak, i to je to”, piše magazin.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
09:25 22.09.2012.

Islamske kulture u Španjolskoj, na Siciliji, Bliskome istoku bile su riznice svjetskog znanja i bogatstva u srednjemu vijeku. Islamizam je imao elemente multikulture i multikonfesijalnosti, napredniji od drugih zemalja recimo Europe. Danas se ti elementi u dirigiranim udarima na države s Islamom kako religijom i u izazvanim unutrašnjim sukobima naprosto gube. Huškanje Šiita na Sunite, Kurde na Turke, Iračane na Irance, jednih libijskih naroda na druge, dovodi do daljnje dominacije svjetskih kolonijalista i slabljenje svih drugih. Amerika je, da joj je bilo stalo, vrlo lako mogla riješiti problem privođenjem organizatora takvog snimanja "filma" jer su se ogriješili o osnovne slobode koje garantira američki Ustav. Očito je da do ovog trenutka to nije učinjeno, pa se može zaključiti da to nije u interesu sadašnje američke administracije ili onih koji je kontroliraju. Nesretni Izraelci koji služe kao narod koji će pod američkom dominacijom i dalje patiti i biti korišten za globalne i regionalne ciljeve ostaju i dalje zatočenici te globalne politike. A s njima i mi svi ostali. Nije dobro.

SJ
svakog jutra oko podne u 18:00
09:41 22.09.2012.

NenadNikolicZagreb - Vrlo dobar i razumljiv opis

VE
velika
09:25 22.09.2012.

sve je to dio zavjere jer netko silno želi novi rati