a onda slijedi pauza

Financial Times: Hrvatska gotovo sigurno 1. srpnja 2013. ulazi u EU

Foto: AFP/PIXSELL
zoran milanović,angela merkel (1)
Foto: 'Tomislav Miletic/PIXSELL'
'04.05.2012., Zagreb - Zastava Europske unije i Hrvatska zastava na institucijskim zgradama na Markovom trgu, ilustracija. Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL'
Foto: 'SEBASTIEN PIRLET'
'Turkey\'s Foreign Minister Ahmet Davutoglu (L-R) chats with his counterparts Sweden\'s Carl Bildt, Bosnia and Herzegovina\'s Zlatko Lagumdzija and Croatia\'s Vesna Pusic during a meeting of NATO Fore
18.10.2012.
u 16:14
Lammertova izjava može biti samo upozorenje Zagrebu da ne smije "skinuti oči s lopte" prije ili nakon što se pridruži Europskoj uniji, piše FT
Pogledaj originalni članak

– Hrvatska će gotovo sigurno ući u Europsku uniju 1. srpnja sljedeće godine. No, najvjerojatnije će biti zadnja južnoistočna europska država koja će se priključiti Europskoj uniji u sljedećih nekoliko godina – zaključio je to novinar Financial Timesa Andrew MacDowall.

On u svom članku analizira situaciju Hrvatske i Europske unije nakon što je predsjednik Bundestaga Norbert Lammert izjavio da Hrvatska nije spremna za ulazak u EU, a Slovenija zaprijetila blokadom zbog Ljubljanske banke. No, Financial Times zaključuje da dugoočekivani ulazak Hrvatske u EU nije ugrožen.

– Ključna poruka je da će se Hrvatska priključiti u srpnju te da mora nastaviti s reformama s kojima je već dobro napredovala – zaključuje FT te dodaje kako Slovenija može pokušati izvući korist iz situacije, ali da bi bilo neočekivano da prouzroči oluju u Europskoj uniji blokirajući proces koji podržava ostalih 26 članica.

Ipak, Lammertova izjava može biti samo upozorenje Zagrebu da ne smije "skinuti oči s lopte" prije ili nakon što se pridruži Europskoj uniji, piše FT.

>> Predsjednik Bundestaga: Hrvatska očito još nije spremna za EU

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 12

OB
-obrisani-
16:40 18.10.2012.

To znamo i mi, pa nebi nakon svega kada je gotovo kraj, zaustavili ulazak..ajde zaustaviti Srbiji koja još nije ni počela pregovore još razumijem...ali Hrvatskoj..

Avatar R & I
R & I
16:44 18.10.2012.

Financial Times je objavio da Svijet izlazi iz krize, prosle godine, a svi su jos u dubljoj krizi. Financial Times je casopis koji vise nitko i ne cita, jer samo objavljiva nagadjanja oko svih drustveno-politickih i financijskih problema, i koji nikada nije objavio jednu realnu ili cinjenicni priocu.

TI
Titosevraca
16:35 18.10.2012.

Ulaziti u EU kao zadnja rupa na svirali je pogubno za Hrvatsku. KOme to nije jasno, taj radi protiv Hrvatske.